Τελευταία Νέα

Σητεία – Περιοχές NATURA – Στραγγαλίζεται η τουριστική ανάπτυξη, ενώ αντίθετα σχεδιάζονται νέες κατασκευές αιολικών πάρκων

Στην έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη του Υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 του Δήμου Σητείας, χαρακτηριστική του προβληματισμού που επικρατεί ήταν η τοποθέτηση  του αντιδημάρχου Τεχνιτών Υπηρεσιών κ Γιάννη Παπαδάκη. “Στραγγαλίζεται η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του τόπου ενώ αντίθετα σχεδιάζονται νέες κατασκευές  αιολικών πάρκων χωρίς να τίθεται κανένας περιορισμός σε αυτά. Για εμάς είναι προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη του τόπου”.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ Γιώργος Αιλαμάκης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του προς τους μελετητές για την διαμόρφωση της μελέτης εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας.

Τον έντονο προβληματισμό του κατέθεσε με ξεκάθαρο τρόπο, παρουσία των μελετητών, το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη του Υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 του Δήμου Σητείας και είναι σε δημόσια διαβούλευση έως 31 Ιανουαρίου και πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας https://ypen.gov.gr/diavouleusi όπου μπορείτε να ενημερωθείτε και να καταθέσετε την άποψη σας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας  με μοναδικό θέμα συζήτησης την συγκεκριμένη μελέτη, ήταν προσκεκλημένοι και παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης ΑνδρουλάκηςΚώστας Ξενικάκης και Γιώργος Τσιφετάκης, ο κ Χαράλαμπος Λεβαντάκης εκπροσωπώντας το ΤΕΕ/ΤΑΚ, ο κ Νίκος Ραπάνης Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Σητείας και ο κ Νίκος Χατζηδάκης πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαικάστρου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για μια πρόχειρη μελέτη με ελλιπή ή και λάθος στοιχεία σε πολλά σημεία της.

Τις ενστάσεις του Δήμου  στη μελέτη για τις περιοχές NATURA κατάθεσε ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ Νίκος Τσουκνάκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς