Τελευταία Νέα

Σητεία – Οι καταστηματάρχες και οι πολίτες να φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων ώστε να μην υπάρχει διασπορά στην κοινότητα

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε χθες, όπως και κάθε Δευτέρα, η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για θέματα κορονοϊού, αλλά και ζητήματα της καθημερινότητας. Συντόνισε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ αλλά και των εθελοντικών ομάδων και συγκεκριμένα του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του ΕΕΣ.

«Η θεματολογία της χθεσινής συνεδρίασης», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο κ. Ζερβάκης, «κινήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις. Ζητήματα σχετικά με το μεγάλο θέμα του κορονοϊού, κάποια ζητήματα που εμφανίστηκαν έπειτα από τις βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας και ένα σημαντικό δεδομένο αναφορικά με την δυναμική των ΜΕΘ σε επίπεδο Κρήτης, οι οποίες -όπως φαίνεται- φθάνουν στα όριά τους.

«Στο πλαίσιο της πανδημίας που μας απασχολεί εδώ και περίπου δύο χρόνια», συνέχισε ο Δήμαρχος, «συζητήσαμε το θέμα των ελέγχων. Όπως είναι γνωστό κι έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά, όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν η Αστυνομική υπηρεσία να επιληφθεί όλων των ελέγχων σε όλα τα καταστήματα που βρίσκονται στο Δήμο Σητείας. Όμως γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι, συνεχείς στην πόλη και περιοδικοί στα τοπικά διαμερίσματα.

Αυτό που θεωρούμε ότι είναι πρώτιστο, είναι η λήψη των μέτρων από τους ίδιους τους καταστηματάρχες -ασφαλώς και από τους πολίτες συνολικά, παρ’ όλο που για εκείνους αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο. Θα πρέπει όμως να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερος έλεγχος για να μην έχουμε διασπορά και φαινόμενα, τα οποία βλέπουμε σε άλλες περιοχές της χώρας και τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.