Τελευταία Νέα

Σητεία – Ο “Τυφώνας” συνεχίζει να “σαρώνει” τις ακτές της Κρήτης

Μετά τo πέρασμά του από τα Χανιά και τον καθαρισμό παραλιών του νομού το πλοίο Typhoon σάρωσε τις προηγούμενες μέρες ακτές και βυθό σε διάφορα σημεία της βόρειας ακτής του Νομού Λασιθίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο «Project Typhoon» («Σχέδιο Τυφώνας»), μια εξόχως σημαντική και ιδιαίτερα φιλόδοξη πρωτοβουλία για το θαλάσσιο περιβάλλον, που εκπληρώνει το μεγάλο όραμα του εμπνευστή και ιδρυτή του Κοινωφελούς Ιδρύματος, του Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Συγκεκριμένα το πλοίο του κοινωφελούς ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, επιχείρησε στη Σητεία και στην Ψείρα, έγινε αντιληπτό στη θαλάσσια περιοχή του Καλού Χωριού και στη συνέχεια προχώρησε προς Κολοκύθα, Σπιναλόγκα και στα Βλυχάδια.

Το προσωπικό του νορβηγικής ναυπήγησης πλοίο βγήκε στις ακτές, τις καθάρισε και πήρε μαζί του τα απορρίμματα, σε μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του «Project Typhoon» («Σχέδιο Τυφώνας»).  Μια εξόχως σημαντική και ιδιαίτερα φιλόδοξη πρωτοβουλία για το θαλάσσιο περιβάλλον, που εκπληρώνει το μεγάλο όραμα του εμπνευστή και ιδρυτή του Κοινωφελούς Ιδρύματος, του Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη

Το πλοίο μήκους 72 μέτρων και πλάτους 16 μέτρων που συμμετείχε και στην έρευνα στο περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, θα βρίσκεται στην Κρήτη μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon με τέσσερις τραυματίες

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας σε ΕΚΑΒ και Λιμενικό από έκρηξη μικρής ισχύος που …

Ρέθυμνο – Καθαρισμός ρέματος επί της οδού Κριάρη μέχρι τον Αγιοβασιλειώτικο δρόμο

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ενημερώνει ότι προγραμματίζει καθαρισμό του ρέματος Κριάρη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize