Σητεία – Ο κόσμος πηγαίνει και πάλι στη λαϊκή αγορά για να γλιτώσει κάποια επιπλέον χρήματα

Κινητικότητα παρατηρήθηκε στην Λαϊκή Αγορά στη Σητεία. Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Λασιθίου Εριέττα Μπαγορδάκη, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μία σχετική κινητικότητα. Έτσι αυτή την περίοδο η κίνηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή είναι λίγο καλύτερη.

Όπως εξήγησε, πλέον οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, καλύτερα είναι και τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την πανδημία και ο κόσμος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει να βγαίνει έξω και να προσέρχεται και στη λαϊκή αγορά.

«Βασικό είναι ακόμα το γεγονός ότι οι τιμές, οι οποίες πουλάμε είναι κάτω του κόστους, κάτω της χονδρικής, οπότε τα προϊόντα είναι πιο φθηνά σε σχέση με S/M, μανάβικα και ο κόσμος έχει αρχίσει να έρχεται πάλι στη λαϊκή αγορά για να γλιτώσει κάποια επιπλέον χρήματα. Ψάχνει τα πιο οικονομικά προϊόντα κι όπως βλέπουμε κάθε χρόνο, όταν στην χονδρική είναι υψηλές οι τιμές ο κόσμος επιστρέφει στην λαϊκή αγορά», εξήγησε.

Η κίνηση στη λαϊκή αγορά της Σητείας χαρακτηρίστηκε σε γενικές γραμμές ικανοποιητική. «Έχει έρθει αρκετός κόσμος. Έχει ανοίξει και η εστίαση και έχουν αρχίσει πλέον και οι επαγγελματίες ταβερνών κλπ και ψωνίζουν. Καταγράφεται και μία μικρή παρουσία ξένων επισκεπτών, οι οποίοι δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα.

Προϊόντα που αυτή την περίοδο παρατηρείται μεγάλη ζήτηση είναι οι ντομάτες και τα φασολάκια, στα οποία καταγράφεται έλλειψη λόγω του κρύου χειμώνα που πέρασε », ανέφερε η κ. Μπαγορδάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς