Σητεία – Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του Παλαικάστρου και ολόκληρου του δήμου

Να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και οι δομές της ειδικής αγωγής τουλάχιστον για μια εβδομάδα έως τις 17/1, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σητείας την περασμένη Πέμπτη μετά από πρόταση του δημάρχου.

Δεν είναι δυνατόν σε κόκκινες περιοχές όπως η περιοχή του Παλαικάστρου με δείκτη θετικότητας κοντά στο 10 % και χωρίς περαιτέρω ιχνηλάτηση των κρουσμάτων να ανοίγουν τα σχολεία βιαστικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Για το Παλαίκαστρο εκτός του σκληρού lock down πρέπει να συνεχιστούν τα διαγνωστικά test  σε όλους τους κατοίκους να βρεθούν με ακρίβεια τα κρούσματα να απομονωθούν με δωρεάν ιατρική παρακολούθηση και επικούρηση για να μην έχουμε τεράστια εξάπλωση του ιού στο χωριό και κινδυνεύσουν οι κάτοικοί του.

Επιπλέον.

Επείγει να διενεργηθούν άμεσα Test και στους Κατοίκους της Σητείας για να ελεγχθεί η διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση και εφησυχασμός από την πλευρά της πολιτείας, της πολιτικής προστασίας και του δήμου.

Να μην αφεθεί το Παλαίκαστρο και η πόλη της Σητείας στην τύχη της πανδημίας

Άραγε υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός για να ξεπεραστεί η σοβαρή υγειονομική κρίση ή βλέποντας και κάνοντας!!!

Είναι θέμα ζωής για τους συνδημότες μας, τους συγγενείς μας, τα παιδιά μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Είναι οι ζωές όλων μας.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΦΑΚΑΣ

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σφάκας στη Γενική Συνέλευση της 9/1/2021 έλαβε την απόφαση να στηρίξει την επιθυμία τής πλειοψηφίας των μελών του που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή φοβούνται για την υγεία και την ασφάλειά τους εξαιτίας:

α) της πολύ πρόσφατης διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή μας και ως εκ τούτου της άγνοιας σχετικά με την πορεία της νόσου, τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα και

β) της αποβίβασης των μαθητών, ακόμη και των νηπίων, πάνω στην Εθνική Οδό και όχι στο χώρο των σχολείων.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize