Τελευταία Νέα

Σητεία – Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου παρατάθηκε το σκληρό lockdown στο Παλαίκαστρο – Νίκος Χαρδαλιάς – “18 τα ενεργά κρούσματα”

Την παράταση του σκληρού lockdown στο Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας μέχρι τις 25 Ιανουαρίου ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για την πανδημία  ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Χθες με ανακοίνωση της η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας είχε γνωστοποιήσει ότι τα μέτρα είχαν παραταθεί έως και την Δευτέρα 18 του μήνα, με βάση ωστόσο όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός, οι ειδικοί περιορισμοί παρατείνονται εκ νέου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ανακοίνωσε ότι παρατείνονται τα μέτρα μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου του δήμου Σητείας. Είπε ότι τα ενεργά κρούσματα στο Παλαίκαστρο είναι 18.

Ο κ. Χαρδαλιά αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων (λιανεμπόριο, κομμωτήρια, επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών και ινστιτούτα αισθητικής) από τις 18 Ιανουαρίου  στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης κάποιων περιορισμών. Συγκεκριμένα:

  • Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας στα καταστήματα (προαιρετικά) την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Επίσης, οι επιχειρήσεις εφ’ όσον το επιθυμούν μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
  • Σημειώνεται ότι η μετακίνηση προς κάθε επιχείρηση που λειτουργεί γίνεται με την αποστολή SMS με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης» ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι υπάρχει συζήτηση για την αύξηση των προστίμων θα εξεταστεί στη συνέχεια και συμπλήρωσε ότι διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν. Επίσης διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτοί ισχύουν και τώρα.

Για τους λατρευτικούς χώρους ισχύουν τα εξής: κατά τις λειτουργίες επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, με ανώτατο όριο τα 50 άτομα και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σαφή: Η διατήρηση των μέτρων προστασίας, η σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών, και βέβαια οι στοχευμένοι περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του ιού και η αύξηση του εμβολιασμού.  Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize