Τελευταία Νέα

Σητεία – Κίνδυνος εξαφάνισης πανάρχαιων ειδών από την εφαρμογή του νομοσχεδίου για τα ζώα

Την αντίδραση των φιλοζωικών και κυνηγετικών σωματείων έχει ξεσηκώσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς αλλά και για τα αδέσποτα. Οι φιλοζωικές και κυνηγετικές  οργανώσεις κάνουν λόγο για διατάξεις που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, ενώ υποστηρίζουν ότι στόχος δεν είναι να μπει μια τάξη στο θέμα των αδέσποτων αλλά η εξόντωσή τους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Κρητικού Λαγωνικού.

Την αντίδραση των φιλοζωικών και κυνηγετικών σωματείων έχει ξεσηκώσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς αλλά και για τα αδέσποτα.

Οι φιλοζωικές και κυνηγετικές  οργανώσεις κάνουν λόγο για διατάξεις που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, ενώ υποστηρίζουν ότι στόχος δεν είναι να μπει μια τάξη στο θέμα των αδέσποτων αλλά η εξόντωσή τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Κρητικού Λαγωνικού, μια ράτσα η οποία  ζει στην Κρήτη εδώ και τέσσερις χιλιετίες και  αποτελεί ζωντανό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και πανάρχαιο στολίδι της κρητικής πανίδας,  όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο σποτ που έχει δημιουργηθεί από τον  Όμιλο Κρητικού Λαγωνικού προκειμένου να ευαισθητοποιήσει κάθε αρμόδιο και κάθε πολίτη.

Το μήνυμα που στέλνει ο Όμιλο Κρητικού Λαγωνικού είναι “Λέμε ναι στην ευζωια των ζώων Λέμε ναι στην υπεύθυνη κηδεμονία Λέμε όχι στην υποχρεωτική στείρωση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς