Σητεία – Καταγραφή της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας τεσσάρων οικισμών

Σε σημαντικές χρηματοδοτήσεις για το Δήμο Σητείας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη.

«Ο Δήμος είχε ζητήσει την χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ για την προστασία κι ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω του χαρακτηρισμού των οικισμών Κατσιδωνίου, Καρυδίου, Σιτάνου και Μαγκασά- Βρυσίδι. Ένα θέμα που έχει τεθεί και πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το αντικείμενο της δράσης αφορά την παροχή τεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την καταγραφή της πολεοδομικής και αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας τεσσάρων αξιόλογων οικισμών του Δήμου Σητείας- αυτών που προαναφέρθηκαν- και του ευρύτερου περιβάλλοντος τους.

Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση κι ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής, πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής, λαογραφικής, κοινωνικής και αισθητικής φυσιογνωμίας τους και η ένταξή τους σε θεσμικό πλαίσιο προστασίας, κήρυξη των οικισμών ως παραδοσιακών και κήρυξη των οικισμών ως ιδιαίτερου κάλλους για χώρους, τόπους, τοπία και φυσικούς σχηματισμούς, ανθρωπογενούς χαρακτήρα εντός κι εκτός των υπ’ όψιν οικισμών.

Η χρηματοδότηση αφορά το ποσό των 50.000 ευρώ και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική εξέλιξη. Θα καταθέσουμε άμεσα το τεχνικό δελτίο, ούτως ώστε να έχουμε και την χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να εντάξουμε τους οικισμούς στην συγκεκριμένη διαδικασία ανάδειξης και προστασίας τους. Είναι μία πρόταση που είχαμε καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό στην Περιφέρεια Κρήτης. Παρά το ότι καθυστέρησε, η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρώ ότι δίνει τη δυνατότητα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς