Τελευταία Νέα

Σητεία – Ερώτηση Θραψανιώτη για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου Μ. Θραψανιώτης με θέμα: ««Η μείωση του προσωπικού στο ΕΚΑΒ Σητείας θέτει σε κίνδυνο την επαρκή κάλυψη έκτακτων περιστατικών». Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης, Χ. Μαμουλάκης, Α. Ξανθός και Π. Πολάκης:

Με ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια, λόγω έλλειψης προσωπικού, λειτουργεί ο τομέας ΕΚΑΒ Σητείας. Μέχρι πρόσφατα, οι εργαζόμενοι ήταν 17 και υπήρχε η δυνατότητα κάλυψης με δύο ασθενοφόρα τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Σήμερα, οι εργαζόμενοι έμειναν 12 διότι 3 από αυτούς μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές, (2 στο Ηράκλειο 1 στον Άγιο Νικόλαο). Ένας εργαζόμενος βρίσκεται σε αναστολή λόγω εμβολιασμού και ένας είναι σε άδεια ανατροφής.

Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ σε συνδυασμό με το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής, τις αποστάσεις και το κακό οδικό δίκτυο αυξάνουν τον κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές. Ο δήμος Σητείας, ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Κρήτης, παραμένει χωρίς ασθενοφόρο για πολλές ώρες, όταν το μοναδικό του ΕΚΑΒ Σητείας εκτελεί διακομιδή σε Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου ή του Ηρακλείου. Η διάρκεια της απουσίας είναι από 2,4 έως και 4 ώρες (ή και παραπάνω αν πρόκειται για συμβάν σε απομακρυσμένο χωριό του δήμου).

Επειδή κατά την τουριστική περίοδο ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός και οι ανάγκες διακομιδών πολλαπλασιάζονται.

Επειδή η μετακίνηση των τριών εργαζομένων από την Σητεία προς άλλες περιοχές διαταράσσει την κάλυψη από το ΕΚΑΒ των έκτακτων περιστατικών με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές,

Επειδή η συνέχιση της τιμωρητικής και απαράδεκτης αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζόμενων στερεί το σύστημα υγείας από απαραίτητους εργαζόμενους.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

  1. Με ποια κριτήρια έγινε η μετακίνηση των τριών εργαζομένων;
  2. Υπήρξε πρόσκληση ενδιαφέροντος από την υπηρεσία για αυτές τις μετακινήσεις;
  3. Προτίθεται να σταματήσει την αδικαιολόγητη, τιμωρητική και επιβλαβή αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζόμενων;
  4. Ποιες ενέργειες έχει κάνει για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων, ώστε να υπάρχουν σε βάρδια δύο ασθενοφόρα στον Δήμο Σητείας;

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.