Τελευταία Νέα

Σητεία – Επίσκεψη κλιμακίου ΕΟΔΥ στο Παλαίκαστρο – 2 ακόμη θετικά τεστ σε κατοίκους της περιοχής

 Υπάρχουν ήδη κάποια νέα θετικά κρούσματα και αναμένονται τα αποτελέσματα και σε άλλα, το μόνο που μπορεί να προστατεύσει την τοπική κοινωνία σε αυτή τη φάση, όπως δήλωσε χθες και ο Δήμαρχος Σητείας είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων μας και η αποφυγή συνευρέσεων.

Εν αναμονή των εξελίξεων.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ Γιώργος Αιλαμάκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα:
“Από ενημέρωση που είχα πριν λίγο από εντεταλμένα όργανα της τάξης, διαπιστώθηκε άσκοπη μετακίνηση κατοίκων του χωριού μας στη πόλη της Σητείας για ψώνια, τράπεζες, καφέ κλπ.
Μα είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο ύστερα από επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα;
Παρακαλώ πολύ. Καμία άσκοπη μετακίνηση. Παραμονή στο σπίτι μας. Εφαρμόζουμε τα μέτρα. Η αστυνομία Σητείας έχει πάρει εντολή για τον έλεγχο των μετακινήσεων και τη τήρηση των μέτρων της κυβέρνησης.
Πρέπει να φτάσουμε δηλαδή σε lockdown για να καταλάβουμε το μέγεθος του κινδύνου;
Πώς αλλιώς να το πούμε;
Μένουμε μέσα στο σπίτι μας και είμαστε ασφαλείς για τους εαυτούς μας και για τους γύρω μας.
Σας θερμοπαρακαλώ…

Μαζικά rapid τεστ θα πραγματοποιηθούν άμεσα στον οικισμό της Σητείας, όπου εντοπίστηκαν τέσσερα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα Κυριακή.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, από τις 10:30 έως και τις 13:30 θα διενεργηθεί ο διαγνωστικός έλεγχος στο χώρο έξω από το κοινοτικό γραφείο του οικισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από έναν εργαζόμενο σε αρτοποιείο της περιοχής, ο οποίος αν και είχε συμπτώματα, συνέχισε την εργασία του και ήρθε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Τελικά, ο 35χρονος πήγε στο Νοσοκομείο την Παρασκευή, όπου αποδείχθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον covid – 19 και εισήχθη στην ειδική μονάδα για νοσηλεία.

Στη διαδικασία ιχνηλάτησης των άμεσων επαφών του σε εργασία και οικογένεια, διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί τρία ακόμα άτομα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize