Τελευταία Νέα

Σητεία – Επανεξέταση των δασικών χαρτών και χαμηλότερα παράβολα για τις αντιρρήσεις των πολιτών

Το θέμα των δασικών χαρτών προβληματίζει εντόνως σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, δεδομένου, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο απασχολεί όχι μόνο τους πολίτες αλλά και το Δήμο, ο οποίος εμπλέκεται στην όλη διαδικασία.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ για το λόγο αυτό αμέσως μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, συζήτησε το θέμα και έλαβε σχετικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. ζητεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας και τους συναρμόδιους φορείς, την επανεξέταση των Δασικών Χαρτών της ΠΕ Λασιθίου. Ζητεί την άμεση διόρθωση των λαθών και των πρόδηλων σφαλμάτων και την ανάρτηση νέων και επικαιροποιημένων χαρτών.

Επίσης την αναστολή της προθεσμίας αντιρρήσεων, μέχρι τη διόρθωση του χάρτη και ορισμό νέων ημερομηνιών. Τέλος ζητεί επανεξέταση του ειδικού τέλους και μείωση του στο ελάχιστο, ώστε να μην αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην κατάθεση ενστάσεων.

«Συγκαλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο και λάβαμε αποφάσεις. Σε συνεργασία και με τη Νομική μας Υπηρεσία καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία συντάξαμε κείμενο το οποίο αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση, χωρίς εξάρσεις ή τυμπανοκρουσίες. Το συγκεκριμένο έγγραφο αποστείλαμε στο Υπουργείο με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη, στην Διεύθυνση Δασών, στην ΠΕΔ Κρήτης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πάγια θέση όλων των Δήμων είναι ότι τα περιθώρια που έχουν τεθεί είναι ασφυκτικά. Υπάρχουν επίσης πολλά λάθη που πρέπει να διορθωθούν και πρέπει να διευθετηθεί το θέμα των παραβόλων διότι σε μία δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι αν μη τι άλλο αδύνατο από πολλούς συνδημότες μας να καταθέσουν ενστάσεις με τα συγκεκριμένα παράβολα» τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize