Σητεία – Εντείνονται από τη Μεγάλη Παρασκευή οι έλεγχοι για τις άσκοπες μετακινήσεις

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γιώργος Μάλλιος για άλλη μία φορά απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, εστιάζοντας στην ατομική ευθύνη που πρέπει να εξακολουθήσει να κυριαρχεί. Επεσήμανε παράλληλα με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι σε αντίθετη περίπτωση οι Αστυνομικές Αρχές δεν θα δείξουν καμία ανοχή.

Εξάλλου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί αυξητική τάση παραβάσεων και αντίστοιχα επιβολής προστίμων και στην περιοχή της Σητείας στο πλαίσιο των ισχυόντων μέτρων.

«Έχουμε εισέλθει στην Μεγάλη Εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Μάλλιος, «και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να είμαστε με αυξημένη παρουσία στους δρόμους για την εποπτεία εφαρμογής των μέτρων. Ειδικά αυτή η εβδομάδα, όπως έχει τονιστεί και από τις Αρχές, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη της πορείας της νόσου, οπότε πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμα από όλο τον κόσμο ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποδεσμευτούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας.

Η αστυνομική παρουσία αυτή την εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη στο οδικό δίκτυο. Οι περιορισμοί ισχύουν, δεν χωρούν εφησυχασμοί για κανένα λόγο. Δεν πρέπει να επαναπαυτεί ο κόσμος ότι, επειδή -δόξα τω Θεώ- δεν έχουμε κανένα κρούσμα στην περιοχή μας, τα μέτρα θα είναι πιο χαλαρά. Θα είναι αυστηρά στο έπακρο. Να το έχουν υπ’ όψιν τους όλοι οι πολίτες. Δεν βγαίνουμε από το σπίτι μας για κανένα λόγο πέραν αυτών που επιτρέπεται».

«Ειδικά τις ημέρες από Μεγάλο Σάββατο και κυρίως Κυριακή και Δευτέρα, που είναι αργίες», συνέχισε ο Διοικητής, «οι λόγοι περιορίζονται κατά πολύ. Δεν υπάρχουν ούτε αγροτικές εργασίες, ούτε μετάβαση σε S/M ή άλλες ειδικές κατηγορίες. Αν κάποιοι έχουν κάτι άλλο στο νου τους, καλύτερα να αλλάξουν σκέψεις. Μένουμε στο σπίτι, δεν πάμε σε φίλους, σε μετόχια, δεν κάνουμε μετακινήσεις που δεν προβλέπονται και κάναμε τις προηγούμενες χρονιές.

Χρειάζεται -επαναλαμβάνω- ακόμα προσοχή. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Τώρα που στην ουσία έχουμε κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη.

Να γνωρίζουν λοιπόν οι πολίτες ότι εμείς θα έχουμε αυξημένη παρουσία στο δίκτυο. Δε θα κάνουμε ούτε εκπτώσεις, ούτε παραχωρήσεις λόγω των ημερών. Να μην έχουν στο μυαλό τους ότι θα υπάρχει “χαλαρή” στάση από την πλευρά της Αστυνομίας λόγω των ημερών ή λόγω του ότι – ευτυχώς φυσικά- δεν υπάρχουν κρούσματα στην περιοχή.

Δε μετακινείται ο κόσμος, ο καθένας μένει σπίτι με την οικογένεια του. Να περάσουν με ηρεμία οι γιορτές και μετά με την σταδιακή άρση των μέτρων να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε όσο το δυνατόν φυσιολογικούς ρυθμούς.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλο τον κόσμο Καλή Ανάσταση, να προσέχουν όλοι τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους κι ό,τι χρειάζονται να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας».

Δείτε επίσης!

Χανιά – Οι χοροί στην πίστα έφεραν… σύλληψη!

Στα Χανιά, τη νύχτα του Σαββάτου, σε γενικευμένο έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, σε χοροεσπερίδα αθλητικού …

Ηράκλειο – Τέσσερις συλλήψεις στη Χερσόνησο για κατοχή και διάθεση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου

Συνελήφθησαν σήμερα, τις μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize