Τελευταία Νέα

Σητεία – Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι – Μείωση της παραβατικότητας – Σημαντική ενίσχυση προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα

Εντατικοποιημένοι θα είναι στην διάρκεια της εορταστικής περιόδου οι έλεγχοι των Αστυνομικών Αρχών Σητείας προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα συμβάντα. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γιώργος Μάλιος εστίασε στην αναγκαιότητα τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να εξακολουθήσει να υφίσταται η καλή εικόνα που έχει ως τώρα η περιοχή.

«Ήταν», ανέφερε, «κι εξακολουθεί να είναι μία ιδιαίτερη χρονιά στην διάρκεια της οποίας ο κόσμος βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το 2020 είναι μία χρονιά που επισκιάστηκε κατά κάποιο τρόπο από την επιδημία του κορονοϊού. Η ζωή μας έχει αλλάξει αυτή την χρονιά ριζικά. Μοιραία επηρεάστηκε και η δική μας τοπική κοινωνία καθώς και η λειτουργία όλων των υπηρεσιών, όπως και όλα τα επαγγέλματα».

Έτσι ένα μεγάλο βάρος των ελέγχων επωμίστηκε η Αστυνομία και η Υπηρεσία αντίστοιχα της Σητείας. «Σε αυτό βέβαια είχαμε σύμμαχο την τοπική κοινωνία, η οποία -όπως έχω αναφέρει- επανειλημμένα στην συντριπτική της πλειοψηφία ανταποκρίνεται εξ αρχής στην εφαρμογή των μέτρων, πειθαρχεί και ίσως σε αυτό να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό ο μικρός αριθμός κρουσμάτων που είχαμε από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα στην περιοχή. Ειδικά τώρα στο δεύτερο κύμα που είναι πιο έντονο και οι περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για την μέχρι τώρα στάση που έχουν κρατήσει, η οποία είναι αρκετά υπεύθυνη. Υπάρχει μία μικρή μειοψηφία που διαφοροποιείται, αλλά αυτό δεν αναιρεί το έργο και την προσπάθεια των υπολοίπων που έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής. Έργο δικό μας είναι να κάνουμε αυτή την μειοψηφία να συμμορφωθεί, να τηρήσει τα μέτρα και στην ουσία να προστατέψουμε όλους τους πολίτες».

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της τρέχουσας χρονιάς επηρέασαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και την λειτουργία της Υπηρεσίας, που κατά ένα μεγάλο ποσοστό επικεντρώθηκε στην διενέργεια ελέγχων για την αποφυγή διασποράς του covid. Αισίως συμπληρώνονται πέντε μήνες κατά τους οποίους ισχύουν περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία πολιτών. «Αυτά», συνέχισε ο κ. Μάλιος, «είχα ως αποτέλεσμα και τον περιορισμό της κίνησης στο Δήμο Σητείας.

Εξαίρεση υπήρξε κατά την θερινή περίοδο, όπου λόγω των μέτρων, του φόβου ίσως του κόσμου να μετακινηθεί εκτός Κρήτης, σημειώθηκε μία αυξημένη κίνηση στην περιοχή της Σητείας και στους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου. Ιδιαίτερα τις ημέρες του Αυγούστου υπήρξε μία πολύ αυξημένη κίνηση. Συμπέσανε τότε και τα πρόσθετα μέτρα με το ωράριο των καταστημάτων. Η Υπηρεσία μας επιφορτίστηκε όλο αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι αντεπεξήλθαμε με επιτυχία», συμπλήρωσε.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γιώργος Μάλιος σε δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ αναφέρθηκε στην παραβατικότητα στην περιοχή της Σητείας.

Σε σχέση με το περυσινό έτος -αν και η σύγκριση είναι δύσκολη, δεδομένων των διαφορετικών συνθηκών λόγω της πανδημίας- μείωση καταγράφεται φέτος στα περιστατικά. Συγκεκριμένα ο αριθμός των κλοπών και ληστειών στην περιφέρεια του Δήμου Σητείας είναι μειωμένος. Το ίδιο ισχύει και για τα τροχαία ατυχήματα, αν και δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών είναι ίδιος, ένας το 2019 και ένας το 2020.

«Η μείωση των τροχαίων οφείλεται και στην διενέργεια ελέγχων από την πλευρά μας, αλλά και στη μη λειτουργία των καταστημάτων και γενικότερα της επιβολής του περιορισμού κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας. Δηλαδή η τρέχουσα δεν είναι μία χρονιά που είναι εύκολη η διεξαγωγή κάποιων ασφαλών συμπερασμάτων ως προς την κυκλοφοριακή αγωγή, είναι μία ιδιαίτερη χρονιά γενικότερα.

Στο κομμάτι των ναρκωτικών, υπήρξε μία σοβαρή δραστηριότητα από την πλευρά του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας και σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Αστυνομικών Επιχειρήσεων. «Υπήρξαν σημαντικές υποθέσεις φέτος που είχαμε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης υποθέσεις με μικροποσότητες για κατοχή», εξήγησε.

«Στο χώρο καταστημάτων τα οποία φέτος για περίπου πέντε μήνες ήταν και είναι κλειστά, δεν καταγράφεται ιδιαίτερη παραβατικότητα, πλην δύο σφραγίσεων και την επιβολή προστίμου, τον Αύγουστο.

Η κίνηση αυτού του χρονικού διαστήματος είναι μειωμένη και ουσιαστικά η κινητικότητα, οι μετακινήσεις πολιτών, σχετίζονται με την ελαιοσυγκομιδή, που είναι σε εξέλιξη.

Συνολικά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία, λόγω covid,από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, καταγράφονται χαμηλά ποσοστά παραβατικότητας στην περιοχή, παρά τους συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται, γεγονός που οφείλεται στην συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», πρόσθεσε.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γιώργος Μάλιος σε δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ έκανε λόγο για τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος και την στελέχωση της Υπηρεσίας, αλλά και το μείζον ζήτημα του κτηριακού.

Ο κ. Μάλιος σημείωσε: «Σε ό,τι αφορά το προσωπικό ευτυχώς υπήρξε μία ενίσχυση με τις τακτικές μεταθέσεις του Αυγούστου, σημαντική για την Υπηρεσία μας, η οποία μπορεί κι ανταποκρίνεται καλύτερα στις αυξημένες απαιτήσεις του έργου της.

Το κτηριακό είναι ένα διαχρονικό θέμα. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να εξευρεθεί μία λύση και να μετακινηθούμε σε ένα κτήριο, σε αυτό του παλιού Νοσοκομείου, που μας έχει παραχωρηθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σητείας για τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος. Είμαστε στο στάδιο της μελέτης του κτηρίου και των τροποποιήσεων που χρειάζεται ούτως ώστε να νομιμοποιηθεί η διαδικασία.

Ευελπιστούμε εντός του 2021 με την συνδρομή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες. Είναι πολύ σημαντικό θέμα η μεταστέγαση του Α/Τ διότι ο υπάρχων χώρος δεν καλύπτει τις ανάγκες της Υπηρεσίας ούτε των πολιτών. Ειδικά των ηλικιωμένων που δεν είναι εύκολο να ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους χωρίς να υπάρχει ασανσέρ ή μία άλλη υποδομή. Επίσης, διότι το παρόν είναι ένα κτήριο που είναι μισθωμένο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize