Τελευταία Νέα

Σητεία – Ενημέρωση στους φοιτητές του τμήματος Επιστημών Διατροφής Διαιτολογίας

Εξαιρετική ευκαιρία είχαν οι φοιτητές του τμήματος Επιστημών Διατροφής Διαιτολογίας να γνωρίσουν την παραγωγή και εμπορία των τοπικών προϊόντων της Σητείας μέσα από την ενημερωτική επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας.

Στα πλαίσια του μαθήματος Πολιτική και Οικονομία της Διατροφής, ομάδα φοιτητών συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας κ. Μανώλη Μαυροματάκη, ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά τους φοιτητές για την ιστορία της Ένωσης, την ιστορία του Σούπερ Μάρκετ, την σημαντική ιστορία της Ένωσης με σειρά από επιτυχίες αλλά και τις περιπέτειες που βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια, για να φτάσει σήμερα να υπάρχει η επιτυχής δημιουργία νέας εταιρίας ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – LaSitia, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, της INSPIRINGEARTH, της ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τα προβλήματα και τις ευκαιρίες της αγοράς τροφίμων, ζητήματα της παραγωγής ενώ ο κ. Μαυροματάκης δεν παρέλειψε να τους μεταφέρει κομμάτι της πλούσιας εμπειρίας του. Τέλος τους παρακίνησε να μη φοβηθούν να ασχοληθούν με το κομμάτι της εμπορίας τροφίμων αφού η επιστημονική τους κατάρτιση τους δίνει πολλές δυνατότητες.

Παράλληλα με τον κ. Μαυροματάκη, οι φοιτητές ενημερώθηκαν και από την κ. Καλλιόπη Μωράκη στέλεχος της ΓΑΙΑ Επιχειρείν αναφορικά με τις δράσεις της εταιρίας και τις προσπάθειες που γίνονται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο τομέας της παραγωγής και προώθησης των τροφίμων στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι οι φοιτητές να γνωρίσουν καλύτερα ζητήματα παραγωγής της Σητείας αλλά και να συμβάλουν στην εξωστρέφεια του τμήματος στην τοπική κοινωνία.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Οδηγίες για την σωστή χρήση της προστατευτικής μάσκας από την ΠΕ

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνης, έχοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες του …

Σε κατ’ οίκον καραντίνα ο Γιάννης Πλακιωτάκης και η σύζυγός του Αφροδίτη Δωρίτη

Ο πυρετός (δέκατα) που παρουσίασε χθες, χωρίς άλλα έντονα συμπτώματα, υποψίασαν τον Υπουργό Ναυτιλίας και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize