Τελευταία Νέα

Σητεία – Ένας προορισμός για όλες τις εποχές!

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί προορισμοί που δεν γνωρίζουν από εποχή. Δεν είναι αυστηρά καλοκαιρινοί ή αυστηρά χειμερινοί, καλώντας σε να τους επισκεφτείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου θελήσεις. Κι ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι και η Σητεία.

Η όμορφη πόλη της Κρήτης βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Λασιθίου και αποτελεί έδρα του ομώνυμου νομού. Είναι η γενέτειρα του ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου, ενώ κουβαλάει τη δική της σημαντική ιστορία.

Κατά το Μεσαίωνα, αποτελούσε σημαντικό εμπορικό λιμάνι του Βυζαντίου, ενώ στην Ενετοκρατία ενσωματώθηκε στο Βενετικό Regno di Candia, και είχε χαρακτηρισθεί «maximum statum et lumen ejiusdem insulae», που σημαίνει ο μέγιστος σταθμός, αλλά και φως του νησιού. Για να σταθεροποιήσουν την κυριαρχία τους, οι Βενετοί έκτισαν σε διάφορα σημεία στρατηγικής σημασίας της επαρχίας πολλά φρούρια που σώζονται μέχρι και σήμερα.

Στο σήμερα, η πόλη της Σητείας υποδέχεται τους επισκέπτες της με την αυθεντική κρητική φιλοξενία, προσφέροντας σύγχρονες τουριστικές υποδομές, προβάλλοντας ταυτόχρονα και την παράδοση του τόπου.

Η Καζάρμα, το εντυπωσιακό φρούριο του κάστρου, που αποτελούσε το στρατώνα της φρουράς ή το διοικητήριο κατά την Ενετοκρατία, έχει αναστηλωθεί και είναι ανοικτή στο κοινό προσφέροντας πανοραμική θέα στον κόλπο και την πόλη της Σητείας.

 

Σητεία, ένας προορισμός για όλες τις εποχές

Δείτε επίσης!

Σητεία – Διέσωσαν σκυλίτσα που βρέθηκε στα 1000 μέτρα υψόμετρο αδύναμη και αφυδατωμένη!

Τύχη βουνό για την σκυλίτσα που την βρήκαμε στα 1000 μέτρα υψόμετρο αδύναμη και αφυδατωμένη! …

Σητεία – Νεκρός βρέθηκε 75χρονος – Βρισκόταν καθ’ οδόν για τη λαϊκή αγορά

Δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του 75χρονος πωλητής λαϊκών αγορών, κάτοικος Ιεράπετρας, που κατευθυνόταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize