Τελευταία Νέα

Σητεία – Δράσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας κ. Μανόλης Λιλιμπάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη το ξεκίνημα του νέου έτους, αν και πάλι σε συνθήκες πανδημίας, βρίσκει τον Κυνηγετικό Σύλλογο σε δράση με στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού του.

Όπως τον προηγούμενο χρόνο, έτσι και φέτος θα συνεχιστεί η διαδικασία των σπορών με σκοπό τον εμπλουτισμό της πανίδας.

Συνεχίζεται η λειτουργία των εκπαιδευτηρίων, των ζωνών εκγύμνασης στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην περιοχή Νταούσο και των εκτροφείων του Συλλόγου (λαγού, πέρδικας).

 

Προμήθεια απινιδωτή

Παράλληλα αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η προσπάθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου για την προμήθεια ενός απινιδωτή, που θα τοποθετηθεί στον χώρο έξω από το γραφείο του Συλλόγου, με αντίστοιχη μέριμνα για τη σωστή χρήση του . «Ελπίζουμε να είναι αχρείαστος. Όμως επειδή είμαστε άνθρωποι και ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στον καθένα, θεωρήσαμε χρήσιμο να προμηθευτούμε τον απινιδωτή και να τον τοποθετήσουμε στο χώρο που είναι το γραφείο του Συλλόγου μας, που είναι σε κεντρικό σημείο, στην περιοχή του σιντριβανιού, στον κόμβο των φαναριών στην πόλη της Σητείας».

 

Τεστ και αιμοδοσίες

Στο πλαίσιο της κοινωνικής – εθελοντικής δράσης του ο Σύλλογος εξακολουθεί να φιλοξενεί στο χώρο του κάθε εβδομάδα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τη διεξαγωγή των rapid tests. Παράλληλα θα συνεχιστούν και το νέο έτος οι αιμοδοσίες προκειμένου να εξυπηρετούνται όχι μόνο κυνηγοί -μέλη του σωματείου, αλλά και συνάνθρωποι που έχουν ανάγκη. Κάθε χρόνο ο Σύλλογος διοργανώνει τρεις τουλάχιστον αιμοδοσίες. Η πρώτη του έτους αναμένεται τον ερχόμενο Απρίλιο.

«Προσπαθούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο, κατά κύριο λόγο τα μέλη του Συλλόγου μας, όμως εφ’ όσον υπάρχει ανάγκη εξυπηρετούμε τους συνανθρώπους μας. Το αίμα είναι ένα αγαθό που, όταν υπάρχει, πρέπει να διατίθεται, να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Ευτυχώς υπάρχουν σύλλογοι στην περιοχή μας που διοργανώνουν αιμοδοσίες και έτσι εξυπηρετείται ο κόσμος. Είναι σημαντική η συμμετοχή των εθελοντών στις αιμοδοσίες και ζητούμενο είναι πάντα η ανταπόκρισή τους σε αυτές.

Όπως έχω ξαναπεί, το έργο του Συλλόγου δεν αφορά μόνο τη δράση στο βουνό. Έχουμε κοινωνική δράση, εθελοντική, βοηθάμε όπου μας ζητηθεί, είμαστε κοντά στους πολίτες άσχετα αν είναι ή όχι κυνηγοί. Επίσης έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τις Υπηρεσίες, Αστυνομία, Δασαρχείο, Λιμεναρχείο, το Δήμο Σητείας κι επίσης συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί», κατέληξε ο κ. Λιλιμπάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς