Η Σητεία τίμησε και φέτος με τη δέουσα λαμπρότητα την Πολιούχο της Αγία Αικατερίνη. Το πρωί τελέστηκε στον ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης,  η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια πολυαρχερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και του Θεοφιλέστατου  Επισκόπου Κνωσού κ.κ. Προδρόμου.

Τους Αρχιερείς καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους με την οποία η πανήγυρης έγινε λαμπρότερη όπως τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και της ισχυρής βροχόπτωσης τις πρωινές ώρες δεν έγινε στην συνέχεια η καθιερωμένη λιτάνευση της σεπτής εικόνας και των ιερών λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη της Σητείας.

Αρκετός  ωστόσο ήταν ο κόσμος που μετείχε στην πανήγυρη μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της  τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αρχών και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ