Τελευταία Νέα

Σητεία – Αποσυμφορήθηκε η κλινική covid στο νοσοκομείο

Αρνητικά ήταν τα 646 rapid test που πραγματοποιήθηκαν μέσω drive through στη Σητεία το Σάββατο. Η Διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Μαρία Δαρατσιανού μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης και το αποτέλεσμά της.

Μετέφερε επίσης την ικανοποίηση της Διοικητού της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένας Μπορμπουδάκη, που -όπως σημείωσε- παρ’ ότι επιθυμούσε, δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί το Σάββατο στη Σητεία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ενημερωνόταν ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια για τα αποτελέσματα της δράσης στην πραγματοποίηση της οποίας, όπως τόνισε η κ. Δαρατσιανού, η 7η ΥΠΕ και η κ. Μπορμπουδάκη προσωπικά συνέδραμε πάρα πολύ.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του τελευταίου μήνα στην περιοχή, κατά καιρούς η κλινική covid του Νοσοκομείου Σητείας ήταν επιβαρημένη με πολλά περιστατικά κι έφθασε και στη νοσηλεία 12 περιστατικών. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει κάποια ύφεση με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείου να έχει μειωθεί αισθητά. Από την διαδικασία του Σαββάτου και τα αποτελέσματα επίσης των τεστ φαίνεται ότι καλά είναι τα πράγματα για την πόλη της Σητείας», συμπλήρωσε η κ. Δαρατσιανού.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην «μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που αποτελεί και ένα ικανοποιητικό δείγμα, το οποίο οδηγεί σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα για το τί συμβαίνει στην περιοχή».

 

Όπλο το εμβόλιο

«Ωστόσο», πρόσθεσε η κ. Δαρατσιανού, «απαιτείται μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να εφησυχάζει ο κόσμος, θα πρέπει να συνεχίσει να προσέχει με τους ίδιους ρυθμούς, ανεξάρτητα με το τωρινό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος, φαίνεται να είμαστε σε ύφεση κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα.

Και όλοι να έχουμε κατά νου ότι θα πρέπει να εμβολιαστούμε, όταν θα έρθει η ώρα κάθε πληθυσμιακής ομάδας. Είναι το μόνο όπλο που έχουμε μέχρι σήμερα. Αυτή την στιγμή μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους οι άνθρωποι των 80 έως 84. Οι εμβολιασμοί γίνονται στο εμβολιαστικό κέντρο Σητείας, που είναι καλά οργανωμένο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize