Τελευταία Νέα

Σημαντικό μήνυμα αγάπης θα μεταφέρουν σε όλη την Κρήτη με… πατίνια!

Μήνυμα αγάπης πρόκειται να μεταφέρει ο Όμιλος Κλασσικού Αθλητισμού Πρέβελη σε κάθε γωνία της Κρήτης με ένα γύρο που σύντομα θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα με… πατίνια. Παιδιά και έφηβοι βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον το συγκεκριμένο άθλημα, έγιναν μια παρέα και συνεχίζουν με νέους στόχους και ελπίδες για το μέλλον. Προπονούνται 5 με 6 χρόνια και σύντομα θα έχουν την χαρά να μεταφέρουν σε όλη την Κρήτη το μήνυμα “Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή”, σε συνεργασία με το σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”.

Βρεθήκαμε σε μια από τις εντατικές προπονήσεις των μικρών αθλητών έχοντας τη χαρά να τους απολαύσουμε εν δράσει. Πρώτα από όλα συναντήσαμε τον μάχιμο προπονητή του τμήματος πατινιών, Μανώλη Σφακιανάκη, που γεμάτος ενέργεια και σχέδια για το άμεσο μέλλον, αναφέρει ότι: “Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού και η προβολή της Κρήτης. Στην προπόνηση γίνεται εξάσκηση με αντίσταση, μικρά αλεξίπτωτα τα οποία κρατάνε οι αθλητές, καθώς και κυκλική πορεία, αλλά και speeding. Έπειτα από τη συμμετοχή που είχαμε σε αγώνες στο εξωτερικό ευελπιστούμε ότι σύντομα θα δημιουργηθεί Ελληνική Ομοσπονδία, ώστε να αγκαλιάσει αυτό το άθλημα. Μετά από συναντήσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Skate στην Ρώμη, είναι πολύ σημαντικό ότι αναγνωρίστηκε το σωματείο ως επίσημος φορέας στην Ελλάδα. Εκπροσωπούμε το νέο ολυμπιακό άθλημα των πατινιών και ευελπιστούμε να συμμετέχουμε σε όλο και περισσότερες δράσεις στο μέλλον.”

Οι μικροί αθλητές των πατινιών ολοένα και πιο ενθουσιασμένοι δείχνουν να είναι με το άθλημα που έχουν επιλέξει, αφού δείχνουν να απολαμβάνουν τις προπονήσεις, την παρέα της ομάδας και τους στόχους που επιθυμεί η ομάδα να υλοποιήσει. Η μικρή Νεφέλη Παυλάκη που ολοκληρώνει την Τρίτη δημοτικού, ασχολείται ήδη 4 χρόνια με το άθλημα και όπως αναφέρει: ” Μου αρέσει το άθλημα και τα ταξίδια με τα πατίνια, ελπίζω να έρθουν και άλλα παιδιά να κάνουμε παρέα και ταξίδια”. Από την άλλη, η Ελπίδα Παυλάκη που είναι μόλις 10 ετών, είδε τις προπονήσεις του τμήματος και αποφάσισε ότι θέλει να συμμετέχει και αυτή, δηλώνει ότι: “Τρέχω με τα πατίνια και είναι κάτι που με εκτονώνει, είχα δει τις προπονήσεις του τμήματος, ξεκίνησα και τώρα έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο και μου αρέσει πολύ”.

Υπάρχουν και μεγαλύτερες ηλικίες που συνυπάρχουν αρμονικά στην ομάδα με τις μικρότερες και είναι εξαιρετικό αυτό να βγαίνει προς τα έξω. Η Ζέτα Ζαφειριάδη, αθλείται 5 χρόνια με τα πατίνια, είναι 15 χρονών, ξεκίνησε επειδή την παρότρυνε μια φίλη της που είχε ήδη συμμετάσχει και είναι πολύ χαρούμενη για αυτό. Η Χρύσα Γαβαλά, επίσης συμμετέχει ενεργά 5 χρόνια, είναι 16,5 χρόνων και δηλώνει ότι ήταν το όνειρο ζωής της αυτό. Ο Αντώνης Μικελάτος, είναι 13 χρόνων και έπειτα από 5 χρόνια προπόνησης, αισθάνεται ότι μέσα από το άθλημα αυτό, βρίσκει τον εαυτό του.

Όλα τα παιδιά δείχνουν αρκετά ενθουσιασμένα που έχουν βρει ένα άθλημα που τους εκφράζει και κυρίως έχουν δημιουργήσει παρέες και φιλίες μέσα από αυτό. Ο πολυπόθητος γύρος της Κρήτης, αποτελεί το βασικό στόχο της ομάδας αυτή τη χρονική περίοδο, ξεκινάει 3 Σεπτεμβρίου από τον Κίσαμο Χανίων και ολοκληρώνεται 6 Σεπτεμβρίου στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και όλων των Δήμων της Κρήτης, σε κάθε νομό θα πραγματοποιείται ένα event στο οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει το νέο ολυμπιακό άθλημα, ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιείται ενημέρωση από το εκάστοτε τμήμα που συνεργάζεται με το σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”, ώστε να διαδοθεί το σημαντικό μήνυμα αγάπης που θα μεταφέρει ο Όμιλος σε όλη την Κρήτη… με πατίνια.

Ευχόμαστε καλές προπονήσεις και να συνεχίσουν με αγάπη όπως ήδη κάνουν αυτό το άθλημα. Έτσι είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσουν ακόμη μεγαλύτερους στόχους στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize