Τελευταία Νέα

ΣΕΠΕ Ρεθύμνου – Καταγγελία – Καμία σύμπτυξη τμημάτων

Η Υφυπουργός Παιδείας, με έγγραφο της και θέμα ενημέρωση και επιβεβαίωση στοιχείων My school,  καλεί τους διευθυντές εκπαίδευσης να συμπτύξουν τμήματα, καθώς ύστερα από ενδελεχή έλεγχο, όπως αναφέρει, εντοπίστηκε προσωπικό παραπάνω από το επιτρεπτό της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό 25/1.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο παρεμβαίνει στα ΠΥΣΠΕ, καθώς και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης στις  12:00 μ.μ. και 2 ώρες πριν κλείσει το σύστημα για την καταχώρηση στοιχείων στον ΟΠΣΥΔ έδινε προφορικές εντολές για σύμπτυξη τμημάτων νηπιαγωγείων. Τα υπηρεσιακά συμβούλια αγνοώντας προφορικές εντολές εφάρμοσαν την κείμενη νομοθεσία διχοτομώντας με παιδαγωγικά κριτήρια στα 22 όπως προβλέπεται από το ΠΔ 79 σε νηπιαγωγείο και Α τάξη.

Οι πιστώσεις έχουν υπογραφεί από τον Μάρτιο του 2019 για το 2019-2020,  ωστόσο η πολιτική απόφαση του Υπ. Παιδείας είναι να αφήσει σημαντικά κενά  στα σχολεία μας καθιστώντας τα υποστελεχωμένα. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης με έγγραφό του και τίτλο «επιβεβαίωση στοιχείων… συνέχεια εγκυκλίων και οδηγιών την καταχώρηση – επικαιροποίηση στοιχείων», καλεί κατ’ ουσία σε συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις συναδέλφων. Μάλιστα, τελειώνοντας την οδηγία αναφέρει ότι η μη τήρηση αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας βρήκε άλλο τρόπο να καλύψει τα κενά και έδωσε εντολή για λογιστική αντιμετώπιση.  Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης και όσοι Περιφερειακοί Διευθυντές, εκτελούν τις εντολές του Υπ. Παιδείας, καλό θα ήταν να λάβουν  υπόψη τους την κείμενη νομοθεσία που αναφέρει πότε διχοτομείται ένα τμήμα αλλά και ότι αρμόδιο όργανο δεν είναι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αλλά το εκάστοτε ΠΥΣΠΕ.

Το Υπουργείο Παιδείας λοιπόν υιοθετεί μια λογική που κινείται με σταθερό προσανατολισμό στις μνημονιακές περικοπές των κοινωνικών δαπανών και στις δεσμεύσεις απέναντι στις εκθέσεις των ευρωπαϊκών μηχανισμών, εντελώς μακριά από τα αιτήματα της ζωντανής εκπαίδευσης για υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά των μαθητών.

Την στιγμή που εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση, με σχολεία και εκπαιδευτικούς που προσπαθούν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να αναπτύξουν το ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων, το Υπουργείο Παιδείας, αντί να δώσει λύση με μόνιμους διορισμούς σε όλα τα  χιλιάδες κενά σε γενική και ειδική αγωγή, επιχειρεί μιλώντας για χαρτογράφηση απ΄ την αρχή, να τα αποκρύψει πραγματοποιώντας συμπτύξεις τμημάτων.

Ως εκ τούτου, καταγγέλλουμε τόσο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την μη κάλυψη των κενών στα σχολεία όσο και την απαράδεκτη, βίαιη και απειλητική συμπεριφορά του Περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κου Καρτσωνάκη, ο οποίος υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές του υιοθετεί δυστυχώς τακτικές και μεθόδους άλλων εποχών.

 

Καλούμε:

  • Τους Διευθυντές εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΠΕ να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια τους, να μην  ενδώσουν σε αντιδραστικές λογικές και να μην προχωρήσουν σε καμία καταχώρηση χωρίς να καλέσουν σε συνεδρίαση τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
  • Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης να ανακαλέσει άμεσα τα  έγγραφα που στέλνει και απειλεί με πειθαρχικές διώξεις.
  • Τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

 

Καταγγέλλουμε την  εξαιρετικά προκλητική στάση του περιφερειακού Διευθυντή και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα για την διεκδίκηση ενός βαθιά δημοκρατικού δημόσιου σχολείου   και την υπεράσπιση των κατακτήσεων του κλάδου.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Μετά από 20 μέρες επιβεβαιώνεται κρούσμα κορoνοϊού στο Ρέθυμνο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νοσηλευόμενο …

Ρέθυμνο – Το αντλιοστάσιο στην Αγία Φωτεινή τέθηκε εκτός λειτουργίας και τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα

Η επιστολή του Νίκου Σταγάκι: Κύριε Πρόεδρε, 1. Από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize