Τελευταία Νέα

Σε 5 κατηγορίες κλειδιών τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – Δείτε όλη την απόφαση

Με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα θα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες κλειδιών, με ανώτατη την κατηγορία των πέντε κλειδιών και κατώτατη την κατηγορία του ενός κλειδιού, βάσει υποχρεωτικών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών τις οποίες πρέπει να πληροί η επιχείρηση καθώς και βαθμολογούμενων κριτηρίων, από την εφαρμογή των οποίων η επιχείρηση υποχρεούται να συγκεντρώσει τουλάχιστον τον αριθμό μορίων που αποτελεί τη «βάση» της κατηγορίας, στην οποία πρόκειται να καταταγεί.

Τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα τα οποία ορίζονται ως εγκαταστάσεις διαμονής που διαθέτουν χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια ή και σε διαμερίσματα ενός ή περισσοτέρων χώρων με λουτρό, αποτελούν μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Αναπτύσσονται σε συγκροτήματα μέχρι 30 δωματίων, λαμβανομένων υπόψη στον υπολογισμό των υπνοδωματίων και των καθιστικών, εφόσον σε αυτά εκμισθώνονται κλίνες. Δύνανται να αναπτύσσονται και σε κτήρια αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Η δυναμικότητα σε κλίνες των δωματίων υπολογίζεται βάσει της φέρουσας ικανότητας του χώρου και δεν μπορεί να ξεπερνά τις τέσσερις κλίνες ανά δωμάτιο. Στα διαμερίσματα είναι δυνατή η εκμίσθωση έως δύο το πολύ κλινών στο χώρο του καθιστικού, εφόσον δηλώνεται σχετικώς από τον επιχειρηματία.

Ικανοποίηση από την ΣΕΤΚΕ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος για την νέα, αναβαθμισμένη κατάταξη σε κατηγορίες από 1- 5 κλειδιά για τα τουριστικά καταλύματα.

Η νέα κατηγοριοποίηση που διαμορφώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, σε συνέχεια των προτάσεων που είχε καταθέσει η ΣΕΤΚΕ, αφορά μια  ολοκληρωμένη κλίμακα, αφού η προηγούμενη παρουσίαζε σημαντικές ελλείψεις.

Η κατηγορία των 5 κλειδιών πληροί συγκεκριμένα ποιοτικά πρότυπα και προδιαγραφές και θα εκπροσωπεί τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα, τα οποία θα προσφέρουν εξειδικευμένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες τους.

Η ΣΕΤΚΕ χαιρετίζει τη θέσπιση της νέας, αναβαθμισμένης κατηγοριοποίησης, η οποία αποτυπώνει πληρέστερα την εικόνα του κλάδου και ευχαριστεί και δημόσια την υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, δίχως την στήριξη της οποίας η νέα αυτή κατηγοριοποίηση θα είχε παραμείνει κενό γράμμα.

Η Συνομοσπονδία διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να διαμορφώνει προτάσεις και να προωθεί με κάθε τρόπο την αναβάθμιση και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν τα τουριστικά καταλύματα, κάτι που αποτελεί μονόδρομο για την ποιοτική αναβάθμιση και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Δείτε την Απόφαση: 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Δεκάδες καταλύματα έτοιμα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες του Ρεθύμνου για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020!

Το τελευταίο τριήμερο, οι πληρότητες «χτυπούν κόκκινο» Σεζόν για «γερά νεύρα» θα είναι η φετινή …

Χανιά – Τέλος το… παζάρι στο τέμενος Κιουτσούκ Χασάν – Τι προβλέπει η απόφαση του ΔΛΤ

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, για τον τρόπο χρήσης του ιστορικού τεμένους του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize