Τελευταία Νέα

Το σχολείο στο Ρέθυμνο που θα μπορούσε να έχει συγκεντρώσει το απόλυτο 100% σε ποσοστό επιτυχίας εισαχθέντων!

Τέλειωσε η αγωνία των υποψηφίων και στο Ρέθυμνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σήμερα το πρωί. Ικανοποιητικά τα ποσοστά επιτυχίας στο νομό με μια τάση διόρθωσης των διαφορών στις επιδόσεις των μαθητών της ενδοχώρας σε σχέση με αυτούς της πόλης, ενώ υπήρξε και σχολική μονάδα στην οποία όλοι οι τελειόφοιτοι θα μπορούσαν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εάν είχαν δηλώσει τις ανάλογες σχολές στο μηχανογραφικό.

Στο 70% περίπου, είναι το ποσοστό επιτυχίας των τελειόφοιτων του νομού Ρεθύμνου που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης, κρίνει το αποτέλεσμα ως αρκετά ικανοποιητικό, τονίζοντας ότι πάντα υπάρχει και η δεύτερη προσπάθεια.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και άτομο με βαριά αναπηρία από την Επισκοπή, όπως και γονείς και… γιαγιά από εσπερινά σχολεία του Ρεθύμνου, ενώ ξεχώρισε το πειραματικό λύκειο που σημείωσε ποσοστό επιτυχίας που άγγιξε το 90%. Αν είχαν μάλιστα δηλώσει ανάλογες σχολές οι μαθητές του, όλοι θα είχαν εισαχθεί, αφού τα μόρια που συγκέντρωσαν ήταν από 12.000 και άνω, σύμφωνα με τον διευθυντή, Γιώργο Φωτεινάκη.

Φέτος γεφυρώθηκε κάπως το χάσμα των επιδόσεων μαθητών της ενδοχώρας και των ΕΠΑΛ με αυτούς του κέντρου και των γενικών λυκείων με εξαίρεση και αρνητική πρωτιά στο λύκειο Σπηλίου στον Άγιο Βασίλειο. Από το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου εισήχθη πρώτη φορά μαθητής στο Πολυτεχνείο.

Δείτε επίσης!

ΕΛΣΤΑΤ – Ύφεση κατά 0,9% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2020

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ στοιχεία για το ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο του έτους, με …

41 βαθμοί και σκόνη το Σαββατοκύριακο – Καύσωνας στα μέσα… Μαΐου!

Συνθήκες… Ιουλίου θα θυμίζουν οι επόμενες ημέρες στην χώρα με ένα ασυνήθιστο, για την εποχή, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize