Τελευταία Νέα

Σαϊντού Καμαρά – Ο αριστούχος ασυνόδευτος πρόσφυγας από την Γουϊνέα, που συμμετείχε στην μαθητική παρέλαση, κινδυνεύει με απέλαση

Εν αναμονή της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, όπου θα εκδικαστεί, στις 30 Μαρτίου, η προσφυγή κατά της του ασυνόδευτου πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά από τη Γουινέα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενημερώνει ότι το υπουργείο σε συνεργασία με τους καθηγητές και μαθητές του 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου ενίσχυσαν τον φάκελό του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κεραμέως γράφει:

«Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

Σημειώνεται πως ο μαθητής της Γ’ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου, που χθες συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση, κλείνει σε λίγους μήνες τα 18 χρόνια και το αίτημα ασύλου του από την αρμόδια επιτροπή έχει απορριφθεί.

Ο Σαϊντού Καμαρά από την Γουϊνέα, έφτασε στην Κάλυμνο το ’19, ως ασυνόδευτος ναυαγός. Σήμερα είναι ένας αριστούχος μαθητής.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς