Τελευταία Νέα

Ρυμουλκούμενο θα φτάσει στον Πειραιά το «πληγωμένο» πλοίο Olympus

Στη Σαντορίνη βρίσκεται ακόμα το πλοίο Olympus, μετά την πρόσκρουσή του σε ύφαλο κατά την είσοδό του στο λιμάνι του νησιού, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά -Μήλο – Σαντορίνη – Ρέθυμνο.

Σε περιπέτειες μπήκε το πλοίο το οποίο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το πρώτο ταξίδι του προς Ρέθυμνο και ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της Θήρας από το Λιμεναρχείο του νησιού, που του επέβαλλε ποινικές και διοικητικές κυρώσεις μετά το ρήγμα που υπέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο σύντομα θα ρυμουλκηθεί μέχρι το λιμάνι του Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί η επισκευή του. Έως τότε όμως, και προκειμένου να του δοθεί η άδεια μεταφοράς του από το Λιμεναρχείο της Σαντορίνης, πρέπει να ολοκληρωθούν οι προσωρινές εργασίες επισκευής, αλλά και το άδειασμα των καυσίμων από τις δεξαμενές του.

Η ρυμούλκηση του Olympus, μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες και μόλις ολοκληρωθούν οι προσωρινές εργασίες.

Όσον αφορά στο χρόνο που θα χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η επισκευή του στον  Πειραιά, δεν μπορεί ακόμα να υπολογιστεί, καθώς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα πρέπει να ξαναυποβληθεί σε επιθεωρήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπλοΐα του.

Υπενθυμίζεται, ότι την 1η Αυγούστου το πλοίο προερχόμενο από τη Μήλο προσέκρουσε σε ύφαλο Σκάλα Παναγιάς, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στα διπύθμενα του.

Άμεσα, η ανάδοχος εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας του περιβάλλοντος τοποθέτησε πλωτό φράγμα γύρω από το πλοίο, καθώς και δυο απορροφητικά μαξιλάρια. Ωστόσο, εντός του φράγματος εντοπίστηκαν ρύποι πετρελαιοειδών, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί και δεύτερο φράγμα.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας

«H SEA SPEED FERRIES NE ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ OLYMPUS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΜΗΛΟ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΡΕΘΥΜΝΟ, με 39 επιβάτες, 8 οχήματα και 73 άτομα πλήρωμα κατά την είσοδό του στον λιμάνι της Σαντορίνης ήλθε σε επαφή με ύφαλο. ‘Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρίας.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη και την επανέναρξη των δρομολογίων με νέα ανακοίνωση τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κ.κ. επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στο Κεντρικό Πρακτορείο της SEA SPEED FERRIES (πύλη 4 Λιμάνι Πειραιά) ή στα γραφεία της εταιρείας ( Πειραιάς: 210-4100301)».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Απαγόρευση κολύμβησης λόγω απόρριψης λυμάτων στη θάλασσα

Σε ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΡ αναφέρει: «Η ΔΕΥΑΡ λόγω αιφνίδιας βλάβης στο αντλιοστάσιο της Αγίας …

Ρέθυμνο – 1ο ΣΔΥΡ Challenge Cup 2020

Μετά από ένα οργανωτικό Μαραθώνιο ο ΣΔΥΡ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού για το 1Ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize