Τελευταία Νέα

Ρώμη – Ο ζωγράφος Φ.Ι. Φήταμ τιμά τον Δάντη σε επετειακή έκθεση!

Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ Φ. Ι. ΦΗΤΑΜ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΔΑΝΤΗ ΣΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

 

Φέτος, συμπληρώνονται 700 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Δάντη, το 1321, και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται εκδηλώσεις σε περισσότερες από 70 πόλεις και χωριά της Ιταλίας προς τιμήν αυτού που λατρεύεται ως πατέρας της ιταλικής γλώσσας.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων πραγματοποιείται η σημαντική διεθνής έκθεση “Premio Dante Alighieri” (Βραβείο Δάντη Αλιγκιέρι), 3-13 Δεκεμβρίου στην πινακοθήκη La Pigna μέσα στο ιστορικό παλάτι Maffei Marescotti, που κτίστηκε το 1583. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Ρώμης και της Περιφέρειας του Lazio και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία της Πριγκίπισσας Ginevra Giovanelli. Ο ζωγράφος Φρειδερίκος Ι. Φήταμ δέχτηκε πρόσκληση να συμμετάσχει στην έκθεση με τρεις πίνακες, και θα παραστεί στα εγκαίνια. 

Το κορυφαίο έργο του Δάντη είναι η «Θεία Κωμωδία», το επικό, αφηγηματικό ποίημα που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο Δάντης, σε πρώτο πρόσωπο, περιγράφει ένα φανταστικό ταξίδι στην Κόλαση και το Καθαρτήριο (με οδηγό τον Βιργίλιο), και στον Παράδεισο (με οδηγό τη Βεατρίκη, τον μεγάλο έρωτα της ζωής του). Ο Παράδεισος του Δάντη αποτελείται από εννέα σφαίρες, εκ των οποίων η υψηλότερη είναι ο Πύρειος Ουρανός, η κατοικία του Θεού. Ο κ. Φήταμ, σε έναν από τους πίνακες που θα εκθέσει, με τίτλο «Ιδού! Ο Πύρειος Ουρανός», απεικονίζει τη στιγμή που η Βεατρίκη δείχνει τον Πύρειο Ουρανό στο Δάντη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.