Ρέθυμνο – Ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης όλων των  απασχολούμενων στον τουρισμό

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων Νομού Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν, καθώς ο κλάδος πλήττεται βάναυσα από την πανδημία του Κορωνοϊού. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Λιολάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης, κ. Νίκος Μανουσάκης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης όλων των  απασχολούμενων στον Τουρισμό καθώς λόγω της πανδημίας εκατοντάδες επιχειρήσεις του κλάδου παραμένουν κλειστές για μήνες τώρα με αποτέλεσμα καθημερινές απολύσεις εργαζομένων και την επιβίωσή τους αποκλειστικά από τα πενιχρά επιδόματα. Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που επέδωσε το Σωματείο αναφέρεται η  καθολική υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία, καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης, η ανάκληση όλων των απολύσεων και απαγόρευση αυτών για το επόμενο διάστημα, αναπλήρωση των μισθών στο 80% των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή, αν το μέτρο συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Η κα Λιονή δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και τόνισε ότι ο πρώτος πυλώνας της ελληνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας πρέπει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να ενισχυθεί άμεσα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα τον τελευταίο χρόνο  και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την οικονομική καταστροφή.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

                                         

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

 

 • ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 400€
 • ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
 • ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 • ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ  ΜΑΣ.

 

ΕΧΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΣΚΕΦΤΕΙ…

 

 • ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ;;;
 • ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 2800€ ΣΤΗΝ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;;;
 • ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ;;;
 • ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ;;;

 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ

 • ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΩΝ.
 • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
 • ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ 80% ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΕΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
 • ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ   ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
 • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.
 • ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ.

 

 • ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΟ.
 • ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
 • ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
 • ΟΧΙ  ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους από τον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού που αγωνίζονται για να επιστρέψουν όλοι στην δουλειά, με όλα τα δικαιώματά του αλλά και μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Το ΚΚΕ με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, νομοθετώντας ουσιαστικά την κατάργηση του 8ώρου.

Στην σημερινή συγκέντρωση του σωματείου τους παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΤΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Βαγγέλη Αγγελογιαννάκη, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Μανουσάκης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Μανούσος Μανουσογιάννης. 

Το ΚΚΕ έχει πάρει μία σειρά από πρωτοβουλίες, εντός και εκτός Βουλής, Περιφέρειας και Δήμων για να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς ουσιαστικό εισόδημα. Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο Τουρισμός με υγειονομικά πρωτόκολλα πολύ πιο πίσω από τα περσινά που και αυτά έγιναν με βάση τις ανάγκες των αεροπορικών εταιρειών, των μεγαλοξενοδόχων και των tours operators και οδήγησαν σε χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση ετοιμάζει το «νέο έγκλημα» με την κατάργηση του 8ωρου και την νομοθέτηση του 10ωρου το οποίο προσπαθεί να το καλύψει με χυδαία ψέματα. Οι επιπτώσεις στην υγεία και οι μόνιμες βλάβες στον οργανισμό που προκαλεί η 10ωρη εργασία για μήνες έχει διαπιστωθεί στον Τουρισμό και οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα.

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τον σχεδιασμό για κατάργηση του 8ωρου και πρέπει οι εργαζόμενοι με βροντερό παρόν να διατρανώσουν την καθολική απαίτηση τους στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο και σε όποιον άλλο στηρίζει τις ανατροπές στα εργατικά δικαιώματα να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή.

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία που καλούν τα σωματεία, στις 6 Μαϊου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.