Ρέθυμνο – Ζημιές σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις στα Ανώγεια

Κυρίως τις αγροτικές εκτάσεις χτύπησε η κακοκαιρία στ’ Ανώγεια, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι η μορφολογία του χωριού βοηθάει ώστε να μην υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναφερόμενος στις ζημιές ο δήμαρχος Ανωγείων είπε μεταξύ άλλων: «Οι ζημιές από την κακοκαιρία έχουν περιοριστεί στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις και προσπαθούμε να  αποκαταστήσουμε την πρόσβαση για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξαναπάνε στις περιουσίες τους» ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποιες κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ έχουν σημειωθεί μικρές καθιζήσεις σε δύο σημεία.

Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, «η μορφολογία του χωριού βοηθάει ώστε να μην υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα πέρα από το Περαχώρι, που είναι λίγο πιο χαμηλά, τονίζοντας ότι «εντός του χωριού είχαμε προβλήματα σε συστήματα αποχέτευσης ενώ κάποια σπίτια πλημμύρισαν το περασμένο Σάββατο που είχαμε έντονες βροχοπτώσεις».

Μιλώντας για την ένταση του φαινομένου είπε: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε την περασμένη Τρίτη, ενώ σε συζήτηση που είχα και με μεγαλύτερους ηλικιακά κατοίκους, μου είπαν ότι τέτοιο όγκο νερού δεν θυμούνται να έχουν δει άλλη φορά. Είδαμε στ’ Ανώγεια, ποτάμια που ποτέ δεν έτρεχαν να μεταμορφώνονται σε ορμητικούς χείμαρρους και να παρασύρουν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Θεωρούμε ότι οι ζημιές που έγιναν σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις είναι μεγάλες, αλλά δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση ώστε να το διαπιστώσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize