Ρέθυμνο – Υπουργικό κλιμάκιο για τις καταστροφές – Δύσκολη η επόμενη ημέρα

Τα σχολεία είναι κλειστά στις περισσότερες περιοχές ενώ πληγές μετρούν οι αγρότες και σε ό,τι αφορά τις περιουσίες τους αλλά και το αγροτικό οδικό δίκτυο το οποίο σε πολλά μέρη του νομού κυριολεκτικά εξαφανίστηκε.

Ενώ οι καταγραφές επί τις ουσίας σήμερα ξεκινούν, ήδη γίνεται λόγος για πολλά χιλιόμετρα επαρχιακών, δημοτικών και αγροτοκτηνοτροφικών δρόμων, αντλιοστάσια νερού, εγκαταστάσεις βιολογικών έως και γήπεδα αλλά και σχολεία τα οποία θα χρειαστούν εκατομμύρια ευρώ για να αποκατασταθούν Την ίδια ώρα σπίτια πλημμύρισαν και άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους όπως έγινε στον Πλατανιά ή στον Άγιο Δημήτριο Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ κλειστό παραμένει το τμήμα του Αμαριώτικου δρόμου, η παλιά Εθνική από τον Πρινέ προς την Επισκοπή καθώς και στο τμήμα της στην περιοχή του Σταυρωμένο προς το Πέραμα. Στο ύψος των Αρσάνιων Σχολείων ο δρόμος είναι κλειστός. αφού η παρακείμενη γέφυρα για ακόμα μία φορά δεν άντεξε και υπέστη καθίζηση. Κλειστό παραμένει και το Κουρταλιώτικο φαράγγι.

Στη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου δέχτηκε δέκα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ προχώρησε και σε μια διάσωση, 32χρονης μητέρας με τα παιδιά της που κινδύνεψε στο δρόμο κινούμενη με το όχημά της.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο των Δήμων Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου, καθώς αν και προσπελάσιμοι οι δρόμοι υπάρχουν κίνδυνοι καταπτώσεων βράχων και κατολισθήσεων σε πολλά σημεία.

Κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Κρήτη με στόχο να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις καταστροφές από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί και θα συζητηθούν όλα τα θέματα προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες αποκατάστασης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να γίνει μία πρώτη αυτοψία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς