Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Υποβολή πρότασης 1.701.250 ευρώ από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου σε πρόγραμμα του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης

Η πρώτη πρόταση χρηματοδότησης σε ολόκληρη τη χώρα που κατατέθηκε στο πρόγραμμα «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης υποβλήθηκε από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Πρόκειται για μια πρόταση ύψους 1.701.250 ευρώ με τίτλο «Αναβάθμιση κύριου δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Αγίου Βασιλείου Π.Ε. Ρεθύμνου ΘΕΣΗ: Κεραμέ – Αγαλιανού – Αγία Παρασκευή».

Με το έργο αυτό ο Δήμος Αγ. Βασιλείου πρόκειται να προβεί στις απαραίτητες εργασίες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας  και την αναβάθμιση των υποδομών της κύριας δημοτικής οδοποιίας, και συγκεκριμένα του οδικού άξονα Κεραμέ- Αγαλιανού- Αγία Παρασκευή συνολικού μήκους 4.300 μέτρων.

Αναλυτικά με το έργο αυτό θα γίνουν:

  • Χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση των κλίσεων των οδών και τον καθαρισμό και διαμόρφωση πρανών.
  • Κατασκευή τεχνικών.
  • Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης μήκους 300 μέτρων και ύψους 1,5 μέτρων.
  • Εξυγίανση τμημάτων του οδοστρώματος  και λιθορριπές σε βάθος 80cm.
  • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους 3.000 μέτρων.
  • Αποξήλωση παλαιού ασφαλτικού τάπητα, οδοστρωσία από θραυστό υλικό και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού τάπητα.
  • Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
  • Τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης οδού σε 58 σημεία.
  • Διαγράμμιση οδού
  • Τοποθέτηση φωτιστικών στα σημεία: έξοδος Κεραμέ, είσοδος- έξοδος Αγαλιανού, διασταύρωση Αγίας Παρασκευής – Λιγκρών και στην είσοδο της Αγίας Παρασκευής.

«Η  συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στο ευρύτερο σχεδιασμό μας για την αναβάθμιση των δημοτικών οδών και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά καθώς εξυπηρετεί μια αναπτυσσόμενη περιοχή του Δήμου και παράλληλα είναι ένας ακόμα κάθετος οδικός άξονας στον αγιοβασιλειώτικο παραλιακό άξονα» δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και συμπλήρωσε:

«Η υποβολή της πρότασης, και μάλιστα πρώτοι σε ολόκληρη την χώρα, με όλες τις σχετικές εγκρίσεις και ολοκληρωμένες μελέτες σε μόλις μια εβδομάδα από την προκήρυξη ήταν ένας πραγματικός άθλος για δεδομένα του Δήμου μας. Η υποστελωμένη τεχνική υπηρεσία μας υπερέβη εαυτόν και εργάστηκε νυχθημερών για να υποβάλουμε σε ένα απαιτητικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς οι εγκρίσεις θα είναι με σειρά προτεραιότητας. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για αυτή την προσπάθεια καθώς και τους στενούς μου συνεργάτες οι οποίοι συνέβαλαν ο καθένας ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους. Επίσης ευχαριστώ θερμά τις υπηρεσίες οι οποίος ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα μας ώστε να  λάβουμε έγκαιρα τις σχετικές εγκρίσεις. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνης, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, την 7η Εφορία Νεοτέρων Μνημείων στο Ηράκλειο, το Τμήμα Περιβάλλοντος της ΠΕ Ρεθύμνου και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.