Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Υπογράφηκαν οι εγκρίσεις για μελέτες πυροπροστασίας και υποδομές για ΑμΕΑ για τα σχολεία του δήμου Αγίου Βασιλείου

Υπογράφηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών οι οριστικές εγκρίσεις των δύο δράσεις του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που αφορούν τα σχολεία του Δήμου Αγίου Βασιλείου με συνολικό προτεινόμενο προϋπολογισμό 102.920 ευρώ.

Η πρώτη έγκριση αφορά την δράση «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αγίου Βασιλείου» με συνολικό προτεινόμενο προϋπολογισμό 62.000 ευρώ.

Η συγκριμένη δράση αφορά την σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας για κάθε σχολικό συγκρότημα του Δήμου, σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας, σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων και μέσων πυροπροστασίας ενώ θα ακολουθήσει η εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης.

Τα σχολικά συγκροτήματα τα οποία προβλέπονται στον τεχνικό δελτίο είναι:

Νηπιαγωγεία Αγίας Γαλήνης – Αγκουσελιανών – Μελάμπων, Μιξορρούματος, -Σελλίων – Σπηλίου – Μύρθιου,
Δημοτικά Σχολεία: Αγίας Γαλήνης – Μελάμπων- Αγκουσελιανών –Πλακιά- Σπηλίου,
Γυμνάσια: Κοξαρέ – Σπηλίου και
Λύκειο Σπηλίου
Επίσης εγκρίθηκε μια ακόμα πρόταση που αφορά την «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες» με συνολικό προτεινόμενο προϋπολογισμό 40.920 ευρώ.

Η δράση αφορά τις σχολικές μονάδες:

Δημοτικό Αγκουσελιανών, Νηπιαγωγεία Σπηλίου – Μιξορούμματος – Σελλίων – Μύρθιου και Αγκουσελιανών, όπου θα κατασκευαστούν χώροι υγιεινής για ΑΜΕΑ ενώ στις μονάδες:

Δημοτικά Αγίας Γαλήνης – Μελάμπων – Σπηλίου, Γυμνάσια Σπηλίου – Κοξαρέ και Λύκειο Σπηλίου θα κατασκευαστούν χώροι υγιεινής αλλά και ράμπες πρόσβασης για ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης αναφερόμενες στις δύο εγκρίσεις δήλωσε σχετικά:

«Υπογράφηκαν οι οριστικές εγκρίσεις δυο πολύ σημαντικών έργων για τα σχολεία του Δήμου μας. Στην πρώτη δράση το προτεινόμενο έργο αποσκοπεί στην έγκαιρη ειδοποίηση μιας πυρκαγιάς στο χώρο των σχολικών μονάδων, στην άμεση αντιμετώπιση της πριν αυτή καταστεί ανεξέλεγκτη ή επεκταθεί σε άλλα κτίρια αλλά και στην έγκαιρη και ασφαλή διαφυγή των παιδιών από το χώρο του κτιρίου σε περίπτωση συμβάντος. Στην δεύτερη δράση έχουμε στόχο την βελτίωση των υποδομών των σχολείων μας προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τα Ατόμα με Ειδικές Ανάγκες δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα συγκεκριμένα παιδιά αλλά και για τους επισκέπτες.»

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση στον άγριο καβγά σε μπαρ

Ο ένστολος στην προσπάθεια του να χωρίσει τους θερμόαιμους θαμώνες δέχτηκε επίθεση. Άναψαν τα αίματα …

Ρέθυμνο – Προανάκριση για τον καυγά σε μπαρ – Σκηνές γης μαδιάμ στο βίντεο

Οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να χωρίσουν τους αντιμαχόμενους προχώρησαν σε συλλήψεις Γης μαδιάμ έγινε το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize