Ρέθυμνο – Υπέρ της Impala «γέρνει» η Creta Farms

H αλλαντοβιομηχανία Creta Farms επιδιώκει μέχρι την προπαραμονή των Χριστουγέννων να «κλειδώσει» τη συμφωνία εξυγίανση

Στον έλεγχο του επενδυτικού κεφαλαίου Impala Invest BV, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, φαίνεται ότι περνά η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, η οποία επιδιώκει μέχρι την προπαραμονή των Χριστουγέννων να «κλειδώσει» τη συμφωνία εξυγίανσης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάθεσή της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Αναλυτικότερα, οι χθεσινές πληροφορίες επιβεβαίωσαν το «αβάντο» που φάνηκε ότι διατηρούσε η πρόταση της Impala στην κούρσα της διεκδίκησης έναντι της πρότασης της Lime Capital (fund ρωσικών συμφερόντων το οποίο έχει αποκτήσει τον έλεγχο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη») και μολονότι δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, οι διαρροές ανέφεραν ότι το fund του κ. Βιντζηλαίου αναδείχτηκε ως προτιμητέος επενδυτής.

Σε ό,τι αφορά την προτιμητέα πρόταση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνει μερική αποπληρωμή των οφειλών προς τις τράπεζες σε βάθος δεκαετίας, αλλά και διάθεση νέων κεφαλαίων της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ. Αξίζει να επισημανθεί πάντως ότι πολύ κοντά κινήθηκε και η πρόταση του έτερου διεκδικητή και το παιχνίδι κρίθηκε στα σημεία.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, η κατακύρωση του διαγωνισμού αναμένεται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. Με τον προσδιορισμό του νέου ιδιοκτήτη της εταιρείας «τρέχουν» και οι διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κατάθεσης αιτήματος υπαγωγής της Creta Farms στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα ώστε να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός εξυγίανσης της εταιρείας.

Προς τούτο στις 23 Δεκεμβρίου έχει συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με βασικό θέμα την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και εξουσιοδότηση στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για υπογραφή και κατάθεση της σχετικής συμφωνίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Παράλληλα, άμεση προτεραιότητα είναι η επανατροφοδοσία της αγοράς, ωστόσο η επανεκκίνηση στις μηχανές παραγωγής της Creta Farms είναι συνυφασμένη με την εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η οποία σε πρώτη φάση κυμαίνεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Ενδεχομένως η ανακοίνωση του προτιμητέου επενδυτή να σηματοδοτεί και το άνοιγμα στις στρόφιγγες των τραπεζών ώστε να διατεθούν τα αναγκαία κεφάλαια, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερη επανείσοδος του brand στην αγορά.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κρατάει χρόνια το φλερτ μεταξύ «Νίκας» και Creta Farms

Την περασμένη Κυριακή, μέσα από τις σελίδες της «Καθημερινής», ο επικείμενος νέος ιδιοκτήτης της Creta …

Creta Farms – Η ΓΣ ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης

H Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Creta Farms ενέκρινε σήμερα σε ήπιο κλίμα το σχέδιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize