Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Υπάρχει ανθρωπιά! – 14 φροντιστηριούχοι προσφέρουν δωρεάν μαθήματα

Θερμή ήταν η ανταπόκριση  συμπολιτών ιδιοκτητών και εκπαιδευτικών   Φροντιστηρίων  Μέσης Εκπαίδευσης στην έκκληση  της Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής  Πολιτικής Δ.Ρ. κας Άννας Ελευθεριάδου – Γκίκα για την εκ μέρους τους  προσφορά δωρεάν μαθημάτων σε μαθητές – μέλη οικογενειών που είναι ωφελούμενοι της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου. Ευάριθμα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης μας προσφέρθηκαν να παράσχουν τη σημαντική αυτή διευκόλυνση σε μαθητές που έχουν δυσκολίες στα μαθήματα και οι οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας τους δεν επιτρέπουν την εξωσχολική ενισχυτική διδασκαλία.

Η διαδικασία ενσωμάτωσης των μαθητών στο κοινωφελές αυτό πρόγραμμα λαμβάνει χώρα με διακριτικότητα κι ευαισθησία από την Κοινωνική  Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με τους Διευθυντές των φροντιστηρίων και τις οικογένειες των μαθητών. Υπηρεσιακά στελέχη θα παρακολουθούν στενά την πρόοδο και τις ανάγκες των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε να κυλήσει απρόσκοπτα η διαδικασία. Η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να πληρείται είναι η συμμετοχή της οικογένειας στη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ή του Συσσιτίου.

Η γενναιόδωρη αυτή προσφορά χρήζει ιδιαίτερης μνείας αφού κατατίθεται από συμπολίτες εκπαιδευτικούς σε μία περίοδο οξυμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Το παράδειγμα τους αξίζει το δημόσιο έπαινο και τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Ρεθύμνης και των Κοινωνικών και κοινωφελών του δομών.

Ειδικότερα, ευχαριστούμε  κι ευχόμαστε να έχουν πάντοτε τη δυνατότητα της έμπρακτης έκφρασης της αλληλεγγύης και τους ανθρωπισμού τους,  τα ακόλουθα φροντιστήρια :

Α/Α Όνομα Επωνυμία
1. Μαρκαντώνης Κων/νος Μαθηματικό Εργαστήρι
2. Κακλαμάνου Αικατερίνη Διάκρισις
3. Σκαλίδης Μανώλης Σύγχρονη Μάθηση
4. Δασκαλάκη Μαρία – Δερεδάκης Ανδρέας Προπύλαια
5. Χαμαράκης Γεώργιος Διδασκαλείο
6. Γιασαφάκης Ιωάννης Παιδεία
7. Αποστολάκη Θεοδώρα Ο Λόγος
8. Ασουμανάκης Γιώργος Αριστοτέλειο
9. Ζώτου Ιωάννα Γνώση
10. Γαλανομάτη Δήμητρα Διάδραση
11. Πάφου Χριστίνα Εξέλιξη
12. Φωτεινάκης Μιχάλης Φωτεινάκης
13. Μελιδόνης Αλέξανδρος Θετικό
14. Λιοδάκης

Στυλιανός

Συνταξιούχος καθηγητής ΕΜΠ.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Πήγε στην τράπεζα για συνάλλαγμα… κι έφυγε με χειροπέδες!

Με πλαστά δολάρια στην τσέπη επισκέφθηκε τραπεζικό κατάστημα στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου μία 42χρονη Ρεθεμνιώτισσα, πριν …

Ρέθυμνο και Χανιά – Γερμανοί γυρίζουν ντοκιμαντέρ για τα μνημειακά ελαιόδεντρα

Τα Μνημειακά Ελαιόδεντρα της Κρήτης βρέθηκαν στο επίκεντρο γυρισμάτων ντοκιμαντέρ γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού, στο πλαίσιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize