Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ξήλωσαν κι έκλεψαν μάρμαρα από το μνημείο στα Μισίρια λίγο πριν ολοκληρωθεί το έργο!

Βανδαλισμός λίγο πριν την ολοκλήρωση του έργου στην Πλατεία 111 Μαρτύρων και του Μνημείου Πεσόντων στα Μισίρια

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της Πλατείας 111 Μαρτύρων και του Μνημείου Πεσόντων, στα Μισίρια, το οποίο κόστισε 300.000 € και αναμένεται να παραδοθεί στους δημότες τον επόμενο μήνα, άγνωστοι προς το παρόν δράστες, αφαίρεσαν παρανόμως, πλέον των 60 πλακιδίων, από τμήμα του περίτεχνου επιδαπέδιου πλαισίου που περιβάλλει το μνημείο.

Το θέμα διερευνάται από την Αστυνομία Ρεθύμνου όπου και καταγγέλθηκε από τη δημοτική αρχή κι ελπίζεται να εντοπιστεί σύντομα ο δράστης.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, σχολιάζοντας το γεγονός, κατέθεσε τη θλίψη του και την ανησυχία του τονίζοντας τα εξής: « Είναι ντροπή να απασχολούν την κοινωνία μας τέτοιες πρακτικές. Μια πλατεία κι ένα μνημείο πεσόντων τους οποίους τιμούμε με κάθε δυνατό τρόπο, παραδίδονται σε λίγο χρόνο, στους περιοίκους και επισκέπτες, πλήρως αναπλασμένα, με υποδομές για αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά τα παιδιά ( μικρό γήπεδο μπάσκετ και κερκίδες, σύγχρονη παιδική χαρά, νέα καθιστικά, δεντροφύτευση, φωτιστικά, οργανωμένες θέσεις στάθμευσης κ.α).

Αν δεν σεβόμαστε το δημόσιο χώρο, και αναγκαζόμαστε να τον περιφρουρούμε για να τον διασώσουμε, γιατί να κάνουμε τόση προσπάθεια και τόσα έργα για την αναβάθμισή του; Η συγκεκριμένη πράξη δεν μας θίγει τόσο ως πράξη οικονομικής ζημίας. Μας προσβάλλει ως πράξη βεβήλωσης της ιερότητας του χώρου και ως πράξη ασέβειας προς το δημόσιο χώρο και της επένδυσης των δημοσίων χρημάτων ».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Πανεπιστημιούπολη – Γυμνάσιο-Λύκειο Ατσιποπούλου με 260.000,00 €

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΓΑΛΛΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» …

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώθηκε δρόμος Βάτος – Κισσού Κάμπος στον δήμο Αγίου Βασιλείου μειώνοντας την απόσταση κατά 2 χιλιόμετρα

Ολοκληρώθηκε ένα έργο που αλλάζει τον οδικό χάρτη περιοχής του Δ. Αγίου Βασιλείου Ολοκληρώθηκαν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize