Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ξενώνες, καθιστικά, παρασκευαστήριο, αίθουσα πρώτων βοηθειών και μπαρ στο χιονοδρομικό κέντρο Ανωγείων

Σύμφωνα με τη στόχευση του Δήμου Ανωγείων, την χειμερινή περίοδο προβλέπεται η επίσκεψη και φιλοξενία σχολείων, συλλόγων και περιβαλλοντικών ομάδων, κυρίως για περιβαλλοντική εκπαίδευση και εκπαίδευση σε χιονοδρομικές αθλοπαιδιές. Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν βραδιές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και περιβαλλοντικών παρατηρήσεων σε τοποθεσίες πλησίον του κέντρου με ιστορικό ενδιαφέρον, όπως το Ιδαίον ‘Αντρον καθώς και εντός της περιοχής Natura, όπου βρίσκεται το κέντρο.

Όπως τόνισε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος κ. Κεφαλογιάννης, θα ολοκληρωθούν οι εγκαταλελειμμένες σήμερα κτηριακές υποδομές που βρίσκονται στη θέση του παλιού χιονοδρομικού και θα γίνει προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού ώστε ο χώρος να λειτουργήσει ως ορεινό καταφύγιο το οποίο θα αποτελεί χώρο στάσης και ενημέρωσης επισκεπτών του ορεινού όγκου Ψηλορείτη θα  παρέχει την  δυνατότητα άσκησης ψυχαγωγικών φυσιολατρικών δραστηριοτήτων και την εφαρμογή  προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με άσκηση δραστηριοτήτων βουνού σε ομάδες επισκεπτών και  μαθητών από όλη την Κρήτη.

Αναλυτικότερα το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει 2 υποέργα:

Α. οικοδομικές εργασίες

  • αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
  • τοποθέτηση θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου
  • επικάλυψη δώματος με την αναγκαία ενεργειακή αναβάθμιση.
  • ανακατασκευή χώρων υγιεινής
  • εσωτερικά κουφώματα – ερμάρια και λοιπές ξυλουργικές εργασίες
  • διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

Β. εξοπλισμός

  • απαραίτητος λειτουργικός μηχανολογικός εξοπλισμός
  • έπιπλα και εξοπλισμός διημέρευσης.

Το κέλυφος του κτιρίου παραμένει ως έχει και εσωτερικά γίνονται οι ελάχιστες αναγκαίες αλλαγές και διαρρυθμίσεις για να φιλοξενήσουν τις προτεινόμενες χρήσεις.

Εξωτερικά θα γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές για την διευκόλυνση της κίνησης των επισκεπτών. Προβλέπεται η δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ.

Λειτουργικά το κτίριο θα περιλαμβάνει ξενώνες, ενιαίους χώρους με καθιστικά, παρασκευαστήριο, βοηθητικούς χώρους, αίθουσα πρώτων βοηθειών και μπαρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize