Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για φιλοξενία βρεφών και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Ρεθύμνου. Στοίχημα του νομικού προσώπου του δήμου Ρεθύμνου είναι αφενός να περιοριστούν οι λανθασμένες αιτήσεις που ακυρώνονται, όπως ταυτόχρονα να αυξηθεί η δυναμικότητα φιλοξενίας βρεφών, μια ανάγκη που βαίνει συνεχώς  αυξανόμενη, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Από τις 10 μέχρι τις 30 Μαΐου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του δήμου Ρεθύμνου την αίτησή τους για φιλοξενία του παιδιού τους σε παιδικούς σταθμούς του Ρεθύμνου. Ο δήμος Ρεθύμνου θα καλύψει τις ανάγκες 450 περίπου βρεφών, νηπίων και των οικογενειών τους, ενώ το αρμόδιο νομικό πρόσωπο θα ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να τεθεί σε λειτουργία ένα ακόμη βρεφικό τμήμα στην περιοχή του μουσικού σχολείου, δεδομένου ότι πια, οι μητέρες αναγκάζονται να επιστρέψουν σύντομα μετά τη γέννα, στην εργασία τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει βάσιμες ελπίδες μια οικογένεια, να δει το παιδί της να φιλοξενείται σε κάποιον παιδικό σταθμό, είναι να έχει υποβάλει την φορολογική της δήλωση για το 2017, αφού το 80% των θέσεων θα καλυφθεί μέσω ΕΣΠΑ, κάτι που επιτάσσει την φορολογική ενημερότητα στην ΕΕΤΑΑ που είναι ο διαμεσολαβητής για το πρόγραμμα, “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”. Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου Ρεθύμνου, Γιώργος Μοτάκης, συστήνει στο κοινό μια επίσκεψη στις προϊσταμένες των παιδικών σταθμών για τις όποιες απορίες προκύπτουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς