Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο: Ξεκινά το Μητρώο Πολιτών – Πότε θα διακόψουν τη λειτουργία τους Δημοτολόγια & Ληξιαρχεία

 Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με την εγκύκλιο ΤΑΔΚ οικ. 5/2018 (ΦΕΚ Β 3/05-01-2018), τίθεται σε πλήρη και παραγωγική λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα “Μητρώο Πολιτών”  της παρ. 1 του άρθρου 115 του Ν.4483/2017 (ΦΕΚ Α 107/31-07-2017). 

Α. Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο όλες οι κατά τόπους υπηρεσίες  Δημοτολογίων όλων των Δήμων της χώρας, θα διακόψουν τις εργασίες ενημέρωσης των τοπικά εγκατεστημένων πληροφοριακών συστημάτων δημοτολογίου, μέσω των οποίων ενημερώνεται το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα εθνικού δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ)  την 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, όπου θα γίνεται η μετάπτωση των δεδομένων όλων των Δημοτολογίων των Δήμων της χώρας στο νέο πληροφοριακό σύστημα “Μητρώο Πολιτών”, δε θα πραγματοποιείται καμία εγγραφή, διαγραφή, συμπλήρωση ή μεταβολή στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες στα Δημοτολόγια των Δήμων της χώρας. Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από αιτιολογημένη αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη δύναται να γίνεται καταχώρηση εγγραφής στα χειρόγραφα βιβλία του Δημοτολογίου.

Β.  Επιπλέον όλες οι κατά τόπους υπηρεσίες Ληξιαρχείων όλων των Δήμων της χώρας θα διακόψουν τις εργασίες ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικών την 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00. Για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η μετάπτωση των δεδομένων των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών στο “Μητρώο Πολιτών” καταργείται η εκτύπωση ληξιαρχικών πράξεων από το Πληροφοριακό Σύστημα  Ληξιαρχικών Πράξεων.

Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών, για την ολιγοήμερη ταλαιπωρία που ενδεχομένως να υποστούν. Είναι όμως αναγκαία προκειμένου τα Δημοτολόγια και Ληξιαρχεία των Δήμων όλης της χώρα και επομένως και αυτά του Δήμου Ρεθύμνης, να αυτοματοποιήσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Μητρώο Πολιτών”, το οποίο εφαρμόζει ήδη πιλοτικά ο Δήμος Ρεθύμνης και τίθεται σε πλήρη και παραγωγική εφαρμογή τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και στόχο έχει τη γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη κατά τις συναλλαγές του με τους φορείς του Δημοσίου.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

                                                                                        

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς