Ρέθυμνο – Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Πανδημία COVID-19 – Ο καπιταλισμός στη Δύση του»

H ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης  :

“ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του. Επιστημονικές, ιδεολογικές και πολιτικές πλευρές της αντιπαράθεσης με ένα σύστημα που σκοτώνει.”

του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, η έκδοση αυτή, επιδιώκει να συνοψίσει τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών δυνάμεων και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παγκόσμια. Οι τεράστιες συνέπειες στη ζωή των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν στο προσκήνιο επιστημονικά, αλλά και ιδεολογικά-πολιτικά ζητήματα, γύρω από τα οποία αναπτύχθηκε σφοδρότατη διαπάλη η οποία αφορά, εκτός των άλλων, τα αίτια εμφάνισης της πανδημίας, τους τρόπους αντιμετώπισής της, τις ευθύνες των κυβερνήσεων και τις «ευθύνες» των λαών, την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το ρόλο της επιστήμης και των «επιτροπών των ειδικών», την προστασία των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, τη δημόσια υγεία-πρόληψη, τον ταξικό χαρακτήρα των επιπτώσεων στην υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων, το ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, τους περιορισμούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Τα κείμενα της έκδοσης είναι «καταστάλαγμα» δίχρονης συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων της πανδημίας, που ανατέθηκε στο Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Βασίλη Κούδα, διευθυντή ΕΣΥ ψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ στις 14/7 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30 στον Δημοτικό Κήπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.