Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Βγήκε ανάδοχος και πάει Ελεγκτικό η νέα μονάδα απορριμμάτων στο Αμάρι

Πριν από μερικές ημέρες έγινε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα στραφεί προσεχώς το ενδιαφέρον ως προς τις διαδικασίες δρομολόγησης της νέας ολοκληρωμένης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου, αφού ξεπεράστηκε εμπλοκή με την προσφυγή που είχε καταθέσει αλλά απέσυρε μόνη της λίγες μέρες μετά μια κοινοπραξία και αναδείχτηκε ήδη ο προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Προσωρινός ανάδοχος που είναι η εταιρεία «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες Α.Ε.».

Η εν λόγω εταιρεία μαζί με την εταιρεία “Ένωση Εταιρειών ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – Λατομική ΑΤΕ” ήταν οι δύο υποψήφιοι ανάδοχοι που κονταροχτυπήθηκαν για το έργο, αφού οι άλλες δύο προσφορές που είχαν κατατεθεί αρχικά απορρίφθηκαν από την επιτροπή διαγωνισμού του έργου.

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», η μία από τις δύο εταιρείες που «κόπηκαν», συγκεκριμένα η κοινοπραξία “ΙΝΤΡΑΚΑΤ-WATT A.E.”, κατέθεσε προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών μετά την απόρριψή της από τη συνέχεια του διαγωνισμού. Η κίνηση αυτή δημιούργησε αυτομάτως μια μίνι εμπλοκή στη δρομολόγηση του έργου. Ωστόσο, η εμπλοκή ξεπεράστηκε άμεσα, αφού η εν λόγω κοινοπραξία αποφάσισε τελικά να αποσύρει αυτοβούλως την προσφυγή που είχε καταθέσει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών μετά το «κόψιμό» της από τη συνέχεια των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Πριν από μερικές ημέρες έγινε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και αναδείχτηκε μετά τη σχετική αξιολόγηση ως προσωρινός ανάδοχος του μεγάλου περιβαλλοντικού έργου η εταιρεία «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες Α.Ε.», η οποία προσέφερε έκπτωση 3,12% έναντι του έτερου υποψήφιου αναδόχου, που προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 1,87%.

Πλέον το ενδιαφέρον θα στραφεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο μέσα στο φθινόπωρο θα κληθεί να ανάψει το «πράσινο φως» για τη σύμβαση του έργου που θα έρθει να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον νομό Ρεθύμνου.

Το έργο «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου» έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί στη θέση «Κουλέ Μασχάλια», εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρίου. Το έργο χωροθετείται στον χώρο που είναι εγκαταστημένος ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ Αμαρίου, ο οποίος αναβαθμίστηκε τον Ιούλιο του 2018 με τα έργα επέκτασης του ενεργού κυττάρου με 1,6 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο περιλαμβάνει Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, είναι συνολικής δυναμικότητας 35.600 τόνων Αστικών Σύμμικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) ανά έτος, ενώ περιλαμβάνει επίσης όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού.

Φωτό αρχείου

Από:Σαββίδης Μπάμπης

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Με 65 βαλίτσες και χειραποσκευές! “Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας θα μείνει για τουλάχιστον δυο εβδομάδες και θα γυρίσει το νησί μας”

Για πολυήμερες διακοπές στην Κρήτη και ακολούθως στη Μεσσηνία έφτασε στην Ελλάδα από την περασμένη …

Ρέθυμνο – Πρόστιμο και λουκέτο σε καφέ – μπαρ για συγχρωτισμό και σε υπάλληλο σουβλατζίδικου για έλλειψη μάσκας

“Σάρωσαν” το Ρέθυμνο τα κλιμάκια ελέγχου στη διάρκεια του Σαββατόβραδου Πρόστιμα και λουκέτα «έφεραν» οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize