Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Βασιλεία Καζαβή – Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από την ζωή μία από τις τελευταίες παλαιές Μικρασιάτισσες

Πιστή στις Μικρασιάτικες ρίζες της “κουβάλησε” μαζί της μνήμες, ιστορίες και κυρίως τραγούδια. Μελωδίες που απέδιδε με την μοναδική φωνή της συγκινώντας όσους την άκουγαν να τραγουδά, όσους την άκουγαν να ιστορείται τα του ξεριζωμού, της ζωής στην νέα πατρίδα, τους παλιούς που ήρθαν, που έφυγαν, που βίωσαν μαζί με εκείνη όσα η γενιά της έζησαν τα χρόνια εκείνα μα και τα κατοπινά.

Ήταν μέλος της χορωδίας Μικρασιατών και  για την προσφορά της είχε τιμηθεί από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ρεθύμνου μαζί με τον ανιψιό της Ελευθέριο Μιχάλα, ο οποίος επίσης έφυγε από την ζωή πριν λίγους μήνες.

Μόλις έγινε γνωστή η απώλεια της Βασιλείας Καζαβή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, δήλωσε τα εξής: “Θερμά Συλλυπητήρια!!! Θα τη θυμόμαστε με πολλή αγάπη και εκτίμηση όπως θυμόμαστε και πόσες φορές μας συγκίνησε με τη φωνή και τους τρόπους της. Ήταν η ζωντανή κιβωτός της παράδοσης και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας. Λυπάμαι πολύ που οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να τη κατευοδόσουμε όπως της αξίζει. Καλό της ταξίδι!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize