Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τραπεζικά προϊόντα και έλλειμα χρηματοδότησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ιδίως μετά τη «συγχώνευση» της Αγροτικής Τράπεζας, αντιμετωπίζει τα αιτήματα χρηματοδότησης των αγροτών µε ιδιαίτερο σκεπτικισμό και σίγουρα, όχι µε τη δέουσα προθυμία.

Δύο κορυφαία στελέχη από το τμήμα του δανεισμού της τράπεζας Πειραιώς παραβρέθηκαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου, αναλύοντας την ευκολία και τη χρησιμότητα του δανεισμού των αγροτών από την τράπεζα προκειμένου να επενδύσουν ή να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους.

Στο κοινό που παρακολουθούσε την ημερίδα βρέθηκαν αγρότες οι οποίοι εξέφρασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ρευστότητα και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Μάλιστα κάποιοι ενώ ήταν σε σχέδια βελτίωσης και ήταν δικαιούχοι χρηματοδότησης και μάλιστα εγγυημένη από το δημόσιο δεν την έλαβαν ποτέ, πράγμα το οποίο και κατέθεσαν προς συζήτηση.

Όπως τελικά φάνηκε κατά την ολοκλήρωση της ημερίδας, ότι οι τράπεζες έχουν τα εργαλεία να δουν σοβαρά και να χρηματοδοτήσουν το πραγματικά παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, αφού ως γνωστόν σε αντίθεση με τους αγρότες αν κάποιος με οικονομική επιφάνεια ζητήσει δάνειο που ν’ αφορά την κατασκευή βίλας ή την αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου είναι πιθανότερο να του δοθεί.

Αλήθεια από το Ταμείο εγγυοδοσίας µε 480 εκατ. ευρώ – 80 εκατ. βάζει το ελληνικό δημόσιο – Τι ποσό έχει διατεθεί στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί πυλώνα της οικονομίας της χώρας καθώς είναι το κλειδί για τις εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο;.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.