Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τώρα πρέπει να προχωρήσει η μονιμοποίηση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Επι τέλους στην ανανέωση των συμβάσεων των 50 εργαζομένων, με το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στους παιδικούς σταθμούς, προχώρησε το Νομικό Πρόσωπο για την Κοινωνική Πολιτική

Επιβεβαιώνεται πλήρως η παρέμβαση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που υπογράμμισε την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ανανέωση των συμβάσεων με αποκλειστική ευθύνη του δήμου και του Νομικού Προσώπου.  

Πίσω από αυτές τις διεργασίες κρύβεται το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για να γλιτώσει και η λειτουργία των σταθμών και οι εργαζόμενοι από ένα καθεστώς θερμοκήπιο αβεβαιοτήτων και επισφαλειών. Οι παιδικοί σταθμοί έτσι κι αλλιώς δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτούς ανανεώνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θα είναι απάνθρωπο αυτοί που έδωσαν τα καλύτερα, τα πιο νεανικά τους χρόνια για να λειτουργήσουν τους σταθμούς, σε μια προχωρημένη πλέον ηλικία να πεταχτούν σαν στημένες λεμονόκουπες στον καιάδα της ανεργίας. 

Φαίνεται όμως ότι αυτό είναι το σχέδιο και του Δήμου με αφορμή τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Ιούλη του 2021. Πρόγραμμα που βεβαίως θα συνεχιστεί στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ ή άλλου προγράμματος. Οι κυβερνήσεις όμως και πολλοί δήμοι ετοιμάζονται να ξεφορτωθούν τους εργαζόμενους με τον ανυπόστατο ισχυρισμό πως οι συμβάσεις πρέπει να διακοπούν με την λήξη του προγράμματος γιατί τάχατες η μονιμοποίηση των συμβασιούχων με προγράμματα ΕΣΠΑ είναι εμπόδιο στην χρηματοδότηση του προγράμματος. 

Αυτό βεβαίως είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Η χρηματοδότηση γίνεται με βάση τον αριθμό των voucher και τίποτα παραπάνω. Εξ άλλου από το ίδιο πρόγραμμα χρηματοδοτούν και ιδιωτικούς σταθμούς και κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει αν έχουν μόνιμο προσωπικό. 

Όπως μάλιστα ξεκαθάρισε η ίδια η διευθύντρια κοινωνικής πολιτικής της ΕΕΤΑΑ σε παρέμβαση του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η χρηματοδότηση του προγράμματος δεν εξαρτάται από την σχέση εργασίας, δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι είναι καλύτερα να είναι μόνιμοι οι εργαζόμενοι.   

Σε αυτή τη συγκυρία οι χειρισμοί του Νομικού Προσώπου του δήμου στόχο είχαν να στηρίξουν το σημερινό απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς και να επαναφέρουν την δήθεν αδυναμία μονιμοποίησης των εργαζομένων. Γι’ αυτό κατέφυγαν σε άσχετη με τους παιδικούς νομοθεσία που αφορά αποκλειστικά συχρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα με ημερομηνία λήξης και μόνο αυτούς. 

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς πρέπει να βγάλουν κρίσιμα συμπεράσματα. Να αντιληφθούν ότι πίσω από τα ωραία λόγια και τα καλοπιάσματα κρύβεται επιμελώς η προετοιμασία να τους πετάξουν στον καιάδα. Πρέπει να μετρήσουν καλά ποιους έχουν στο πλευρό τους και ποιους απέναντι. 

Να εμπιστευτούν τη δύναμη του ενωμένου αγώνα τους με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα. Να εντείνουν αυτό τον αγώνα για να κατοχυρώσουν τις θέσεις εργασίας τους. Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και άλλες προϋποθέσεις. 

Ρέθυμνο 28/9/2020

 

Μ. Μανουσογιάννης 

Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ

Εκλεγμένος με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προανάκριση για τον καυγά σε μπαρ – Σκηνές γης μαδιάμ στο βίντεο

Οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να χωρίσουν τους αντιμαχόμενους προχώρησαν σε συλλήψεις Γης μαδιάμ έγινε το …

Ρέθυμνο – “Έχουμε ξεχάσει τι θα πει οικογενειακή γαλήνη και οκτάωρο” – Υπόμνημα των αστυνομικών προς τον Υπουργό

Αστυνομικοί Ρεθύμνου – «Δουλεύουμε χωρίς έξτρα αποζημίωση και υπερωρίες» ‘Έχουμε ξεχάσει τι θα πει οικογενειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize