Ρέθυμνο – Το τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Λίτινα

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο παλιούς και ιδιαίτερα αγαπητούς εμπόρους του Ρεθύμνου.

Ο Λευτέρης Λίτινας που έφτασε αισίως τα 101, γεννήθηκε το 1920 στα Πλατάνια Αμαρίου. Έζησε μια πλήρη ζωή με την σύζυγό του Χρυσούλα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Γεωργία. Από τα παιδιά του ευτύχισε ν’ αποκτήσει εγγόνια και δισέγγονα.

Ο Λευτέρης Λίτινας από το 1960  δημιούργησε το εμπορικό του κατάστημα στην οδό Αρκαδίου που πραγματικά «έντυσε» τουλάχιστον τρεις γενιές Ρεθεμνιωτών, αφού από το  1987 που συνταξιοδοτήθηκε και την επιχείρηση συνέχισε η κόρη του.

Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των μέτρων της καραντίνας την Κυριακή στους 4 Μάρτυρες.

Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Τομεακή Επιτροπή Ρέθυμνου αποχαιρετά, τον Λευτέρη Λίτινα, που έφυγε σήμερα για το τελευταίο του ταξίδι. Ο Λευτέρης Λίτινας γεννήθηκε το 1920 στα Πλατάνια Αμαρίου και ήταν μέλος της ομάδα Πλατανιών του ΕΛΑΣ. Αποτέλεσε τον σύνδεσμο του ΕΛΑΣ στην επαρχία Αμαρίου με σημαντική συμβολή.

Πάντα παρών στις εκδηλώσεις ιστορικής τιμής και μνήμης, με ενεργό δράση στο παράρτημα Ρεθύμνου της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ, που μάλιστα τον είχε ανακηρύξει και επίτιμο πρόεδρό του. Πάντα πιστός στις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος, δεν έλειψε ποτέ,  όσο του το επέτρεπε η υγεία του, από τους αγώνες.

Η ΤΕ Ρεθύμνου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς