Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Το στεγαστικό πρόβλημα λειτουργεί αποτρεπτικά στην εκπαιδευτική κοινότητα

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης για το στεγαστικό των αναπληρω-τών καθηγητών είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, κ. Στέλιος Ορφανουδάκης προκειμένου να συζητήσουν θέματα, που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς του Νομού. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης, κ. Γιάννης Παρασύρης.

Πέρα από το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο εκτελείται από το ΚΤΕΛ με χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, συζητήθηκε εκτενώς το οξύ πρόβλημα εξεύρεσης στέγης από αναπληρωτές καθηγητές.

Όπως τόνισε ο Ορφανουδάκης το συγκεκριμένο πρόβλημα λειτουργεί αποτρεπτικά σε πολλούς αναπληρωτές προκειμένου να δηλώσουν το Ρέθυμνο στις προτιμήσεις τους και μεσοπρόθεσμα θα φανούν οι επιπτώσεις του στη στελέχωση των σχολείων του Νομού, από τη στιγμή που ούτως ή άλλως παρατηρείται αργοπορημένη στελέχωση έως και υποστελέχωση αυτών από την πλευρά της Πολιτείας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει κατανόηση και συνεργασία από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της ενοικίασης κατοικιών τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ( φοιτητές, καθηγητές) προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από τη νέα χρονιά οι σχολικές μονάδες του Νομού, αλλά και να συνεχίσει το Ρέθυμνο να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κοινωνικό φροντιστήριο στο 3ο Γυμνάσιο

Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου η ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Α’ και Β’ λυκείου του δήμου …

Ρέθυμνο – Σημαντική ενημέρωση στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενημερώνει στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize