Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Tο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό θα έχει αποκατασταθεί, εάν…

Οι εννέα από τις τριανταοκτώ θέσεις που προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Υγείας  για τα Νοσοκομεία της Κρήτης, αφορούν θέσεις μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι οποίες στην περίπτωση που καλυφθούν θα βοηθήσουν αρκετά το ήδη υπεστελεχωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Λευτέρης Μαρκάκης μίλησε τόσο για τη νέα όσο και για την προηγούμενη προκήρυξη που είναι ακόμα σε εξέλιξη: «Μετά από μια σειρά ενεργειών που έγιναν για την στήριξη του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπως προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς, μετακινήσεις, αποσπάσεις και μια προκήρυξη 14 θέσεων που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, έχουμε και μια νέα προκήρυξη 9 θέσεων η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του Νοσοκομείου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε πολύ βασικά τμήματα για την λειτουργία του».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει η βούληση για τη λύση του προβλήματος της υποστελέχωσης ανέφερε: «Από την εν λόγω προκήρυξη παράλληλα με την κάλυψη των αναγκών των υπολοίπων νοσοκομείων της Κρήτης γίνεται αντιληπτή η διάθεση και η βούληση να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Από την προκήρυξη μπορούμε να δούμε ότι έχουν δοθεί 4 θέσεις διευθυντών, κάτι που δείχνει και την πρόθεση για σαφέστατη λύση του προβλήματος».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκάκης επεσήμανε ότι αυτή είναι η δεύτερη προκήρυξη που τρέχει σε λιγότερο από ένα χρόνο, και πρόσθεσε: «Αν οι θέσεις αυτές καταφέρουν να καλυφθούν θεωρώ ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό θα έχει αποκατασταθεί».

Για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχουν προκηρυχθεί:

2 θέσεις Διευθυντή Αναισθησιολογίας

2 θέσεις Διευθυντή Εσωτερικής Παθολογίας

1 ΕΑ΄ Εσωτερικής Παθολογίας

1 ΕΒ΄ Πνευμονολογίας-Φυματολογίας

1 ΕΑ΄ Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας, ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στην ΜΕΘ ή Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική για το ΤΕΠ

1 ΕΒ΄ Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας, ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στην ΜΕΘ ή Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική για το ΤΕΠ

1 EA΄ Ακτινολογίας

Η διαδικασία των αιτήσεων από τους γιατρούς θα διαρκέσει έως τις 7 Οκτωβρίου και αφού περάσουν από τα αρμόδια συμβούλια θα προχωρήσει η πλήρωση των θέσεων.

Τέσσερις θέσεις επαναπροκηρύσσονται

Στις εννέα νέες θέσεις της προκήρυξης υπάρχουν και τέσσερις οι οποίες επαναπροκηρύσσονται και πλέον αφορούν ανώτερες βαθμίδες κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για την πλήρωσής τους. «Έχουμε 4 θέσεις διευθυντών άρα μιλάμε για 4 θέσεις που έχουν επαναπροκυρηχθεί σε ανώτατη βαθμίδα με στόχο να αποτελέσει ένα κίνητρο για τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις, είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου και πρόσθεσε: «Οι άλλες 5 θέσεις με εξαίρεση του ακτινολόγου, που κι εκείνη έχει προκηρυχτεί σε βαθμό επιμελητή Α’, είναι νέες θέσεις».

Μιλώντας για το στόχο που έχει θέσει είπε: «Αυτή την στιγμή ο στόχος είναι να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα σε θέσεις άγονες στην πρώτη προκήρυξη. Αυτές οι θέσεις λοιπόν επαναπροκηρύσσονται με αυξημένα κίνητρα. Η προηγούμενη προκήρυξη είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και περιμένουμε και από εκεί γιατρούς».

Και πρόσθεσε: «Οι τελευταίες αποσπάσεις που έγιναν μας επιτρέπουν την διεξαγωγή των τακτικών χειρουργείων τον Σεπτέμβριο. Αναμένουμε να δούμε και τι ενδιαφέρον θα υπάρξει από τις καινούριες θέσεις για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα μόνιμα. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουμε έναν αναισθησιολόγο από το Βενιζέλειο, μια αναισθησιολόγο από τα Χανιά και συνεχίζει να έρχεται καθημερινά με πρωινό ωράριο μια αναισθησιολόγος από το ΠΑΓΝΗ. Επίσης έχουμε 2 παθολόγους από Χανιά, 2 μόνιμες παθολόγους του Νοσοκομείου και 1 επικουρική δική μας. Στη μονάδα εντατικής θεραπείας υπάρχουν 6 οργανικές θέσεις, οι 5 είναι καλυμμένες, και υπάρχει κι ένας γιατρός από μετακίνηση από άλλη κλινική του Νοσοκομείου».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Οδηγίες προστασίας από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από αύριο Τρίτη (20-10-2020) μέχρι το απόγευμα …

Ρέθυμνο – Δε θα γίνει παρέλαση λόγω κορονοϊού

Με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώνεται ότι λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID – 19 την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize