Ρέθυμνο – Το πανεπιστήμιο παραχωρεί 108 στρέμματα για νέο νοσοκομείο με πανεπιστημιακές κλινικές αιχμής!

Σημαντικές συνεργασίες ανάμεσα στο πανεπιστήμιο Κρήτης, τον δήμο Ρεθύμνου και την ΔΕΥΑΡ θα αποφέρουν αμφίπλευρα οφέλη.

Με χρησιδάνεια 50 ετών το πανεπιστήμιο παραχωρεί εκτάσεις για την ανέγερση σχολείων και την επέκταση υποδομών ύδρευσης και άρδευσης και αντίστοιχα παραχωρείται το Ξενία στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σε βάθος χρόνου, αν συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία, το πανεπιστήμιο προτίθεται να ανεγερθεί σε εκτάσεις του, νέο νοσοκομείο με πανεπιστημιακές κλινικές αιχμής.

Πανεπιστήμιο Κρήτης και δήμος Ρεθύμνου υπέγραψαν χρησιδάνεια 50 ετών. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ζώρα δηλώνει την πρόθεση του ιδρύματος να προσφέρει έκταση 108 στρεμμάτων, βόρεια του ΒΟΑΚ για την κατασκευή νέου νοσοκομείου με πανεπιστημιακές κλινικές αιχμής.

Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ευελπιστεί να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί, ώστε το υφιστάμενο νοσοκομείο να μετατραπεί σε ιατρείο αστικού τύπου και φοιτητική εστία, ώστε το Ξενία να φιλοξενεί φοιτητές από το εξωτερικό.

Στα 63,5 στρέμματα που παραχωρεί το πανεπιστήμιο στον δήμο θα ανεγερθούν πειραματικά σχολεία, μουσικό σχολείο και σχολεία ειδικού τύπου σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο παιδείας, Γιώργο Γεωργαλή, κάτι που θα συμβάλλει και στην αρτιότερη πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Τέλος, η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου στοχεύει στο να αρδεύονται οι εκτάσεις του πανεπιστημίου έπειτα από διαχείριση του νερού των λυμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της υπηρεσίας, Βασίλη Θεοδωράκη, με το ακαδημαϊκό ίδρυμα να παραχωρεί έκταση 6,5 στρεμμάτων.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς