Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Το μήνυμα της Μαρίας Λιονή για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Γιορτάζουμε την, 1η Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας στις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε όλα εκείνα τα αγαπημένα πρόσωπα, γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, που με την εμπειρία τους και την επίκτητη «σοφία» των ετών, μας δίνουν πολύτιμα μαθήματα ζωής, αλλά και  τη δυνατότητα να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια, αυτά της ωριμότητας και της σωφροσύνης.

Αξίζουν το σεβασμό μας, την αγάπη και τη φροντίδα μας για όλα όσα έχουν προσφέρει στην ελληνική κοινωνία. Γιατί πολλοί από αυτούς γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, εργάστηκαν και έφτιαξαν οικογένειες κάτω από αντίξοες συνθήκες, κοινωνικές και οικονομικές.

Σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, όπου η δεκαετής οικονομική κρίση έχει πλήξει τις κοινωνικές παροχές, όπως την υγεία, την περίθαλψη, τις συντάξεις και η πανδημία του Κορωνοιού έχει επιβάλλει την κοινωνική απομόνωση και απόσυρση των ηλικιωμένων – ευπαθών ομάδων, χρειάζεται να επιδείξουμε ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία και ενσυναίσθηση απέναντι στους μεγαλύτερους συνανθρώπους μας, που βάλλονται, και πρέπει να τους κάνουμε να νιώθουν χρήσιμοι, προσπαθώντας παράλληλα να τους διασφαλίσουμε μια πιο εύκολη καθημερινότητα και μια αξιοπρεπή διαβίωση. Το αξίζουν, άλλωστε, και το δικαιούνται.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προανάκριση για τον καυγά σε μπαρ – Σκηνές γης μαδιάμ στο βίντεο

Οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να χωρίσουν τους αντιμαχόμενους προχώρησαν σε συλλήψεις Γης μαδιάμ έγινε το …

Ρέθυμνο – “Έχουμε ξεχάσει τι θα πει οικογενειακή γαλήνη και οκτάωρο” – Υπόμνημα των αστυνομικών προς τον Υπουργό

Αστυνομικοί Ρεθύμνου – «Δουλεύουμε χωρίς έξτρα αποζημίωση και υπερωρίες» ‘Έχουμε ξεχάσει τι θα πει οικογενειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize