Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Το έργο της πλατείας στην Καλλιθέα ήταν να παραδοθεί αρχές καλοκαιριού, όμως τελικά θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο

Ακόμα δεν παραδόθηκε το έργο και η δυσαρέσκεια είναι ήδη αισθητή.

Ο λόγος για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Καλλιθέας στο Ρέθυμνο, μια βιοκλιματική παρέμβαση που όμως το πράσινο φαίνεται να είναι λίγο, όπως και οι θέσεις στάθμευσης, με κατοίκους κι επιχειρηματίες της περιοχής να διαμαρτύρονται.

Το έργο ήταν να παραδοθεί αρχές καλοκαιριού, όμως τελικά θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Δυσαρέσκεια σε κατοίκους κι επιχειρηματίες πέριξ της νέας πλατείας στην Καλλιθέα Ρεθύμνου, έχει προκαλέσει η ανάπλαση της περιοχής που καθυστερεί η ολοκλήρωσή της, αφού αντί να παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού, θα παραδοθεί και αν… το φθινόπωρο.

Οι θέσεις στάθμευσης είναι λίγες, επιτείνοντας το ήδη επιβαρυμένο και γενικευμένο πρόβλημα της πόλης, το πράσινο λιγοστό και η ταλαιπωρία μεγάλη.

Σύμφωνα με τον μελετητή το έργο με προϋπολογισμό ΕΣΠΑ 1,55 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει: την ανάπλαση της οδού Άγγελου Σικελιανού, τη διαμόρφωση και ανάδειξη της πλατείας δυτικά του ιερού ναού, τον σχεδιασμό ενός μικρού πάρκου και μιας νέας παιδικής χαράς, την κατάλληλη διαμόρφωση του υπόλοιπου τμήματος της περιοχής επέμβασης σε οργανωμένο χώρο στάθμευσης.

Σε κάθε περίπτωση, παρότι φαίνεται ως μια περιοχή γεμάτη τσιμέντο, τα υλικά και ο σχεδιασμός είναι βιοκλιματικός για να διατηρείται η θερμοκρασία σε καλά επίπεδα παρά τη ζέστη του αστικού περιβάλλοντος. Το έργο έχει μπει στην τελική του ευθεία και εν καιρώ, στην πράξη, θα το αξιολογήσουν οι δημότες κι οι επισκέπτες.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Είχαν στο σπίτι τους τα… ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, …

Ρέθυμνο – Όπου να’ ναι, όπως να’ ναι, ό,τι να’ ναι…

Παράνομες καταλήψεις θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης Σε παράνομες συμπεριφορές και απαράδεκτες καταστάσεις οδηγεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize