Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Το εργασιακό νομοσχέδιο προκαλεί μαζικές κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

                     Εργαζόμενοι, Άνεργοι και Συνταξιούχοι του Ρεθύμνου,

 

 • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση, γιατί εντείνει  την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και συρρικνώνει ακόμη περισσότερο το εργατικό εισόδημα, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο ανάπαυσης των εργαζομένων.
 • Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο! Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε! 

Απεργούμε μεταξύ άλλων ενάντια:

 • Στην κατάργηση του 8ώρου με πρόσχημα τη διευθέτηση χρόνου εργασίας.
 • Στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων και αποδυνάμωσή τους έναντι των ατομικών  συμβάσεων εργασίας.
 • Στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας στα εμπορικά καταστήματα και σε άλλους κλάδους και τμήματα επιχειρήσεων όπως λογιστήρια, αποθήκες, τηλεφωνικά κέντρα, παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος κ.ά.
 • Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την απαξίωση του ΟΜΕΔ.
 • Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας.
 • Στην ουσιαστική κατάργηση του Ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους Εργαζομένους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους, καλώντας τους να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ  στις 11 το πρωί.                 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

 • Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης και αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας. Προστασία της Κυριακάτικης αργίας.
 • Αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική και μόνιμη προστασία της πρώτης κατοικίας. Προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και των ατόμων με αναπηρία. Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.
 • Κατοχύρωση του δικαιώματος αποσύνδεσης και ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τηλεργασία. 
 • Όχι στην μετατροπή του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά περαιτέρω ενίσχυσή του.
 • Προστασία της αξιοπρέπειας, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής και αυστηρά μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.  
 • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό. 
 • Δημόσιο και δίκαιο φορολογικό σύστημα με εγγυημένες συντάξεις και παροχές, προστασία των συνταξιοδοτικών-κοινωνικοασφαλιστικών παροχών, καμία ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης. Ταχεία έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών, με άμεση χορήγηση προσωρινής σύνταξης. Βελτίωση του οργανωτικο-λειτουργικού επιπέδου του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων-συνταξιούχων.
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και κρατική εγγύηση όλων των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.
 • Δημόσιο και καθολικό ισχυρό σύστημα υγείας και πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!!

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10  IOYNIOY 2021  ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

                                                                                                            ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

 

     O Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ν. Ρεθύμνου, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης. 

 

Απεργούμε ενάντια:

 

 • Στην κατάργηση του 8ώρου και την καταστρατήγηση του συνεχούς ωραρίου.
 • Στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων και αποδυνάμωσή τους έναντι των ατομικών  συμβάσεων εργασίας.
 • Στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας στα εμπορικά καταστήματα και σε άλλους κλάδους και τμήματα επιχειρήσεων όπως λογιστήρια, αποθήκες, logistics, τηλεφωνικά κέντρα, datacenters.
 • Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την απαξίωση του ΟΜΕΔ.
 • Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας.
 • Στην ουσιαστική κατάργηση του Ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

 

Το νομοσχέδιο αυτό θα αλλάξει τις ζωές μας, θα υποθηκεύσει τις ζωές των παιδιών μας. Η Κυβέρνηση νομοθετεί το «ζούμε για να δουλεύουμε».

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ!

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ! 

 

                                                      Για το Σωματείο

                         O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   ΒΑΛΕΡΓΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ                                       ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

                                         

 

08/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

     Το Σωματείο Ξενοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου Τουρισμού – Επισιτισμού στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ που κήρυξε η ΓΣΕΕ την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 στις 11:00 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

     Δυστυχώς για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό βρισκόμαστε στα όρια της εξαθλίωσης. Την ώρα που το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής ξεπερνάει το 1 δις ευρώ για τους ξενοδόχους και δίνονται άλλα 420 εκ. ευρώ για την επανεκκίνηση της εστίασης, το Υπουργείο Εργασίας επιλέγει να αφήσει χωρίς καμία απολύτως στήριξη τους εργαζόμενους σε Τουρισμό & Επισιτισμό. 

     Συγκεκριμένα:

 • Η άρνηση των Υπουργείων Εργασίας & Οικονομικών να στηρίξουν τους εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης οι οποίοι είναι χωρίς εισόδημα μήνες τώρα.  
 • Η πλατφόρμα για τις μονομερείς αναστολές σύμβασης σχεδιάζεται να ανοίξει τέλος Ιουνίου, αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να περάσει σχετική τροπολογία στο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται να ψηφιστεί 18 – 20 Ιουνίου, επομένως οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μετά τις 20/06/2021 και οι πληρωμές ένας Θεός ξέρει πότε…
 • Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους συναδέλφους που δεν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους. 
 • Η κοροϊδία με τα ένσημα από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020 που ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί συνεχίζεται, παρά τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο πως θα φαινόντουσαν από την περασμένη Παρασκευή. 
 • Η επέκταση της ΚΣΣΕ που αφορά τους ξενοδοχοϋπάλληλους όλης της χώρας, ενώ έχει πάρει έγκριση κατά πλειοψηφία από το Α.Σ.Ε. από 11/05/2021, ακόμα ο κ. Χατζηδάκης δεν την έχει υπογράψει. 
 • Η κατάθεση του Νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, όπου μέσω του Νομοσχεδίου αυτού καταργούνται μια σειρά εργασιακών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.α. 

 

    Για όλους αυτούς τους λόγους, το Σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου Τουρισμού – Επισιτισμού στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 στις 11:00 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

 

Με το μεγάλο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο πέρυσι κερδίσαμε πολλά. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ!

 

                                   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                       ΦΟΥΣΤΑΛΙΕΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΕΛΜΕ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ –ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

 

Τα σωματεία μας καλούν κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή, επιτροπή αγώνα σε Μαζική και Μαχητική Συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στο Νομοσχέδιο – έκτρωμα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τα εργασιακά.

 

8 Ώρες Δουλειά – 8 Ώρες Ανάπαυση – 8 Ώρες Ελεύθερος Χρόνος

Αυτή η ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης θέλουν να γίνει με μια μονοκοντυλιά 13 ώρες δουλειά την μέρα με μείωση μισθών! Θέλουν να τσακίσουν την υγεία και την ζωή των εργαζομένων για τα κέρδη των Αφεντικών.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! – Το νομοσχέδιο να Αποσυρθεί ΤΩΡΑ!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον δρόμο που έστρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει την ΤΖΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Μιλάνε για «ελεύθερο χρόνο για την φροντίδα των παιδιών» αυτοί που έκλεισαν παιδικούς σταθμούς, που δεν προσλαμβάνουν δασκάλους για τα σχολεία! Θέλουν να δουλεύει ο εργαζόμενος σα σκλάβος, χωρίς να πληρώνεται επιβάλλοντας δουλειά 7 μέρες την βδομάδα, 13 ώρες την μέρα!

 

ΩΡΑΡΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Η ζωή μας, οι συνθήκες δουλειάς οι δικές μας και των παιδιών μας, οι μισθοί μας, βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Θέλουν να κόψουν τα χέρια και τα πόδια μας. Να μας πάρουν ακόμα και το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και την δράση των σωματείων μας ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αυτοί που διέλυσαν κάθε ελεγκτικό μηχανισμό που υπήρχε υπέρ του εργαζόμενου και άφησαν τους εργαζόμενους έρμαιο της εργοδοσίας ακόμη και μέσα στην πανδημία μιλάνε για νομοσχέδιο «προστασίας της εργασίας». Φτάνουν στο σημείο να μετατρέψουν την Επιθεώρηση Εργασίας σε ΜΚΟ και βάζουν επικεφαλής της τον διαβόητο Σκέρτσο, πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου των Βιομηχάνων! Ο υπουργός Χατζηδάκης, γίνεται ο μεγαλύτερος σφαγέας των εργαζομένων και Μέγας Προστάτης της Εργοδοσίας. 

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Την στιγμή που βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους μέρα με την μέρα, θέλουν εμείς να βυθιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Με απειλές, ψέματα και συκοφαντίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους ώστε να κρύψουν τους πραγματικά αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Εμείς έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δε θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

Δεν θα τους περάσει.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα.

 • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις. 
 • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.
 • Απαιτούμε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν εν’ μέσω πανδημίας, το λεγόμενο «μίνι εργασιακό» του κου Χατζηδάκη.
 • Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 Εργαζόμενες, Άνεργες, Αυτοαπασχολούμενες, Νέες Μητέρες,

Ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου (μέλος της ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της βιοπάλης να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν Εργατικά Σωματεία στις 10 Ιούνη, στις 10.00π.μ,στο Δημαρχείο και να παλέψουμε μαζί ενάντια στα σχέδια που τσακίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας.

Με το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για να ψηφιστεί από τη Βουλή γίνεται και τυπικά νόμιμη η δουλειά όπου – όσο – όπως θέλει ο εργοδότης, που διαλύει τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας και την κάνει λάστιχο. Ο στόχος τους είναι να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις που θα επιδράσουν στην ψυχική και σωματική υγεία μας, θα μας εξοντώνουν, κατακερματίζοντας την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία μας να συνδυάσουμε μητρότητα και εργασία. Θα εξαφανίσει τον, ούτως ή άλλως, ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας. Συγκεκριμένα :

 • Θεσμοθετεί τη 10ωρη δουλειά που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας
 • Αυξάνει τις υπερωρίες στις 150 ώρες και τις κάνει πιο φθηνές για τους εργοδότες.
 • Επεκτείνει τις “ευέλικτες” μορφές εργασίας, θεσμοθετώντας την τηλεργασία και δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να ορίζουν διακεκομμένα ωράρια για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στη μερική απασχόληση και πολύ μικρότερη αμοιβή για τις υπερωρίες τους.
 • Προβλέπει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε αρκετούς κλάδους.
 • Χαρίζει νέα όπλα στις επιχειρήσεις για πιο “εύκολες” και πιο “φθηνές” απολύσεις
 • Θέτει νέα εμπόδια στις απεργίες και στη συνδικαλιστική δράση με ηλεκτρονικές συνελεύσεις και ψηφοφορίες που διευκολύνουν τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων και θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες που είναι σε μικρότερο ποσοστό οργανωμένες στα σωματεία τους.

Αυτές τις βάρβαρες ανατροπές η κυβέρνηση τις παρουσιάζει ως “καινοτομία” και “ατομική επιλογή”, λες και οι εργαζόμενοι μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν τους όρους εργασίας ελεύθερα, απαλλαγμένοι από κάθε εργοδοτική βία, απαλλαγμένοι από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό.

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ “ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize