Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Το επίδομα ανεργίας αντιστοιχεί σε 6 ευρώ τη μέρα…

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία υπογραμμίζει ότι το πολυτιμότερο  όπλο του εργατικού κινήματος , είναι αυτό της αλληλεγγύης , αναγκαίο όσο ποτέ  σήμερα,  που χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο μας, βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης , πασχίζοντας να  ζήσουν στην καλύτερη με τα 534 το μήνα.

Ξεκαθαρίζουμε : Δεν λέμε Όχι,  ακόμη και στο ένα πιάτο φαΐ που θα μπει στο σπίτι του εποχιακού εργαζόμενου,  όμως, αυτή η βασική ανάγκη δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης από κανέναν.

Εδώ και τώρα χρειάζεται μαζικός αγώνας για να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους για όσο διαρκεί η ανεργία. Να μειωθούν τα τιμολόγια στους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΔΕΥΑ, Τηλέφωνο , Ιντερνετ. Να διαγραφούν δημοτικά τέλη, να παγώσουν χρέη σε Τράπεζες και Εφορία. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί λαϊκών σπιτιών, το κόψιμο του ρεύματος κλπ.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό στη πόλη μας, χρειάζονται αυτή τη στιγμή , ένα σταθερό εξασφαλισμένο αξιοπρεπές εισόδημα για όλο το χειμώνα , με ευθύνη του Κράτους και των Εργοδοτών μας. Το επίδομα ανεργίας που αντιστοιχεί σε 6 ευρώ τη μέρα δεν μπορούσε άλλες χρονιές να διασφαλίσει την κάλυψη των βασικών μας αναγκών, πόσο μάλλον φέτος!

Να ενταχτούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι εποχιακοί εργαζόμενοι στις λίστες των κοινωνικών παντοπωλείον. Να διευρυνθούν αυτές οι δομές με ευθύνη του Κράτους.

            Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, όλο αυτό το διάστημα που ανακοινώθηκε η διανομή δωροεπιταγών απο γνωστή αλυσίδα Σουπερ- Μάρκετ πρότεινε και περίμενε μάταια απο ότι όλα δείχνουν να συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Ρεθύμνου ώστε:

 

  • Να ανακοινωθεί δημόσια (άρα χωρίς διακρίσεις) σε όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου , το που,  πως και μέχρι πότε θα μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις για τη λίστα αναμονής των παραπάνω δωροεπιταγών .
  • Να οριστεί διαπαραταξιακή επιτροπή του ΔΣ του Σωματείου που θα οργάνωνε την αμερόληπτη διανομή τους στους εργαζόμενους που τελικώς θα το δικαιούνται.
  • Να αποτελέσει η οργάνωση της διανομής των κουπονιών υπόθεση όλου του ΔΣ απο την αρχή μέχρι το τέλος.

Αντίθετα η παραπάνω διαδικασία παρέμεινε κρυφή και οργανώθηκε με παραταξιακό τρόπο από την παράταξη της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Σωματείου και του ΕΚΡ κάτι που φανερώνει και το πως αντιλαμβάνονται την οργάνωση της αλληλεγγύης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize