Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τιμούν το Ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους Αμαρίου και της Κρύας Βρύσης Αγίου Βασιλείου

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης  που διοργανώθηκαν στην Αθήνα από την Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου για το Ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους  Αμαρίου και της Κρύας Βρύσης Αγίου Βασιλείου, στις 22 Αυγούστου 1944 καθώς και από τον Σύλλογο Βιαννιτών Αττικής ο «Διαβάτης» για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου τις 14-15-16 Σεπτεμβρίου 1943 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κος Παύλος Μπαριτάκης.

Η Επιμνημόσυνη δέηση έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στην Ομόνοια,  και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Αμαριώτικο Σπίτι  που περιλάμβανε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον Αντ/γο ε.α. κ. Μυτιλινάκη Αντώνιο, ενώ χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Παύλος Μπαριτάκης. Στα γραφεία του Συλλόγου Βιαννιτών έγινε αντίστοιχη εκδήλωση με  ομιλητή   τον Αριστομένη Συγγελάκη, συγγραματέα του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης γερμανικών οφειλών . Τέλος σε πανηγυρικό κλίμα  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του συλλόγου Βιαννιτών. Ο Πρόεδρος του Π.Σ. μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Κρήτης και τόνισε ότι η ύπαρξη ενός δυναμικού συλλόγου όπως ο Διαβάτης ενδυναμώνει την παρουσία του κρητικού στοιχεία στην πρωτεύουσα και με την παρουσία του ενδυναμώνει τις σχέσεις όλων Κρητών με τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που  υλοποιούνται τακτικά.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης  δήλωσε σχετικά: Με ταπεινότητα και τον σεβασμό που αρμόζει στους ήρωές μας, τιμήσαμε στην Αθήνα με τα αντίστοιχα Σωματεία Κρητών, τις επετείους για τα ολοκαυτώματα των χωριών του Κέντρους Αμαρίου της Κρύας Βρύσης Αγίου Βασιλείου  και  του Ολοκαυτώματος της Βιάννου. Όσα χρόνια και αν περάσουν, κρατάμε ζωντανό το μήνυμα της θυσίας των προγόνων μας. Και δεσμευόμαστε ότι τα τραγικά γεγονότα εκείνης της ζοφερής περιόδου, δεν θα φύγουν ποτέ από τη μνήμη μας. Είναι η ιστορία του τόπου μας. Είναι η ιστορία του λαού μας. Είναι τα αποτελέσματα του ναζισμού: η απόλυτη καταστροφή, η ανείπωτη τραγωδία, η φρικαλεότητα στον μέγιστο βαθμό. Σήμερα, επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε τις διεθνείς συγκυρίες όπως για παράδειγμα την σχετική απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας,  και να εντείνουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες μας  για δικαιοσύνη και αποζημίωση.

Το οφείλουμε στις μνήμες όλων αυτών που χάθηκαν, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι».

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ακυρώθηκε μεταβίβαση τμήματος της παραλίας της Τριόπετρας στο ΤΑΙΠΕΔ – Απόφαση ΣτΕ μετά από προσφυγή του δήμου Αγίου Βασιλείου

Με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ακυρώθηκε η μεταβίβαση τμήματος της παραλίας της Τριόπετρας στο ΤΑΙΠΕΔ …

Ρέθυμνο – Παράπονα για μειωμένα δρομολόγια προς τα ορεινά χωριά του δήμου Αμαρίου

Μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες από τα ορεινά χωριά του Δήμου Αμαρίου προς το ΚΤΕΛ. Για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize